6 élelmiszer, amit sose tarts a spájzban

Vannak ételek, amiket egyértelműen a hűtőben kell tárolni, de nagyon sokan tartanak itt olyan élelmiszereket is, amiknek egyáltalán nincs szükségük folyamatos hűtésre. Sőt, ennek ellenkezőjére is van példa, hiszen bizonyos ételeket az emberek többsége a kamrában vagy spájzban tárol, miközben ez egyáltalán nem tesz jót nekik. Könnyen lehet, hogy te is beleestél néhány hibába; az alábbi gyűjteményből kiderült, mit és miért nem jó ötlet a kamra polcain tárolni!
Téged melyik lepett meg a legjobban?
1. Paradicsomszósz
Szinte mindenki a spájzban, egy polcon tárolja a sok-sok paradicsomszószt, amit aztán az év során fokozatosan használ fel. De az igazság az, hogy amint felbontod a dobozát, rögtön a hűtőbe kellene tenned! Ma már mindenhol az egészségesebb összetevőket igyekeznek felhasználni, így míg régen nem lett baja a szósznak a felbontás után, addig ma már kevesebb konzerváló összetevő, például só található bennük. Menj biztosra, és tedd a hűtőbe!
2. Dijoni mustár
Noha nem fog megromlani attól, hogy a polcon tárolod, attól még érdemes inkább a hűtőbe tenned a finom dijoni mustárt. A hideg hatására sokkal jobban képes megtartani erőteljes, finom ízeit, és a minősége sem fog romlani olyan gyorsan, mint ha a melegben tárolnád.
