Mit kezdjünk a tormával?
Dobd fel céklával!
A Chili és Vanilia blogon Mautner Zsófi egy kicsit megspékelve készíti a klasszikus ecetes tormát. A szokásos (só, cukor, ecet, víz) hozzávalók mellett ő egy kis céklalével színezte, ízesítette még.
A pontos leírást a képre kattintva éred el.
Fotó: Chili és Vanilia / Mautner Zsófia
Használd fel a leveleket is!
Nagyobb levelekből töltike
Ha biztonságos helyről szeded, tehát tuti nincs permetezőszerrel szennyezve, akkor a szőlőlevélhez hasonlóan használhatod. Vágd ki a vastagabb ereket, egy pillanatra dobd sós, forró vízbe majd tölts bele darált húst, rizses tölteléket vagy bármit amit szeretnél. A tölteléktől függ, hogy mennyi ideig kell sütnöd vagy épp párolnod.
Kisebb, zsenge levelekből saláta
Mosd meg alaposan, és készíts belőle bármilyen friss kevert salátát. Intenzív az íze, de nem olyan erős mint a gyökérnek. Mi reszelt sárgarépával, főtt tojással és majonézzel szeretjük a legjobban.
Készíts belőle mártást!
Hozzávalók: 2 dl tej, 2 dkg vaj, 1 evőkanál liszt, 2 evőkanál frissen reszelt torma, 1 evőkanál citromlé, 1 evőkanál cukor, pici só.
Főzz egy klasszikust besamellt a tejből, lisztből és vajból, majd keverd hozzá a frissen reszelt tormát és ízesítd.