Helló, nyár! – 4 hűsítő borkoktél recept

Epres-barackos sangria koktél
Egy sangria, mely az eper és a barack kombinációjára épül – tökéletes választás ez egy kellemes nyáresti kerti partihoz. Főleg, ha grillezünk is közben.
Hozzávalók
- 1 üveg Irsai Olivér
- 2 dl sárga muskotály
- 1,5 dl barackpálinka
- fél kg szeletelt eper
- 3 db szeletelt barack
- 1 db szeletelt citrom jégkocka
Elkészítés
A folyékony hozzávalókat öntsük össze egy nagyobb tálba. Adjuk hozzá a feldarabolt gyümölcsöket, majd jégkockákkal tegyük hűsítővé.
Forralt tea puncs – jegesen
Ez az ital a téli forraltbor és a nyári jegestea izgalmas kombinációja. A nyári sütögetés idején egy frissen elkészített hot dog vagy zöldségekben gazdag hamburger mellé kifejezetten találó választás.
Hozzávalók
- 1 üveg Kékfrankos-Cabernet Franc Cuvée
- 2,5 liter víz
- 5 teafilter
- 15 egész szegfűszeg
- 3 rúd fahéj
- 3 evőkanál barnacukor
- fél liter vörösáfonya szörp
Elkészítés
Forraljuk fel a vizet, majd tegyük bele az 5 teafiltert, és hagyjuk azokat kiázni. Adjuk hozzá a fahéjat és a szegfűszeget. 5 percig hagyjuk hűlni. Közben egy gézdarabba csavarjuk bele a szegfűszeget és a fahéjat. Ezt követően kezdjük el újra melegíteni a teát, és fokozatosan öntsük hozzá a bort, adjuk hozzá a cukrot és a szörpöt, majd lógassuk bele a fűszeres „batyut” is. Mindaddig kavargassuk, melegítsük, míg az el nem kezd gőzölni. Vegyük le a tűzről, tegyük hűtőbe, és pihentessük egy éjszakán át. Jégkockát hozzáadva tálaljuk.