Milyen borokat válasszunk előételekhez?

Hidegen vagy melegen?
Az előételek világa nagyon változatos, rendkívül sokféle alapanyagból, hozzávalóból elkészíthetők, akár különböző húsfélék, zöldségfélék, de még gyümölcsök, tojás, tészták, sajtok is felhasználhatók hozzá. Legyen akár hideg, akár meleg az előétel, fontos, hogy – mivel ez a „bemelegítő” fogás – mindenképpen kis adagot tálaljunk belőle, és lehetőség szerint inkább könnyedebbre, kevésbé fűszeresre hangoljuk őket, hogy ne telítsék el se a gyomrunkat, se az ízérzékelésünket a további fogások előtt. És hogy mit is készíthetünk előételnek? Salátákat, krémeket, pástétomokat, mártogatókat, kocsonyákat, zseléket, töltött húsokat vagy zöldségeket, felfújtakat, mini szendvicseket/kanapékat, különböző tatárokat (például lazac, rák, zöldség, tonhal) – és a sort a végtelenségig lehet folytatni.
Az előételek borpárjai
Mivel az előételek könnyedek, borok terén is a lendületes, friss tételek közül érdemes választani. Csupa ilyen kiváló ár-érték arányú friss, illatos, gyümölcsös borból áll Mátra sorozatunk, melynek fehér- és rosé borai tökéletesek előételekhez, de borászatunk legkiválóbb, prémium kategóriás, különleges alapanyagból, válogatott szemekből készült 1014 sorozatának tételei is remekül passzolnak hozzájuk.