A forralt bor 7 jótékony hatása

Évtizedek óta tudjuk, hogy egy bögre gőzölgő, izgalmas aromájú forralt bor a leghidegebb téli estéket is képes hangulattal, melegséggel és élményekkel megtölteni. Az adventi készülődés pedig talán nem is lehet teljes a levegőben úszó fűszeres, fahéj- és narancsillat nélkül. Most azonban egy újabb és talán minden eddiginél erősebb érvet szeretnénk felvésni ennek a lélekmelengető italnak a számlájára: a forralt bor ugyanis – mértékkel fogyasztva – az egészségünkre is jó hatással van. Nézzük, miért és hogyan.
1. Lelassítja az öregedést
A vörösborban található rezverator vegyület sejtmegújító hatásáról ismert, egyben lassítja is sejtjeink öregedését. Ezen felül hatékonyan veszi fel a harcot a szabad gyökök károsító hatásával, ami segít fiatalon tartani a bőrt.
2. Javítja az agyműködést
Ugyancsak a rezveratornak köszönhetően a vörösborból készült forró ital javítja a vérkeringést, fokozva ezzel az agyműködést és erősítve a memóriát. A forralt borból kihagyhatatlan szerecsendió pedig stimulálja az agyat, csökkenti a stresszt és a szorongást, valamint javítja a koncentrációt.
3. Fájdalomcsillapító hatása van
A többek között a szegfűszegben is megtalálható eugenol érzéstelenítő és antiszeptikus hatásának köszönhetően hatékony segítség például fogfájás esetén.