10 szuperfood, ami garantálja az egészséged, ha rendszeresen fogyasztod

Borítókép: 10 szuperfood, ami garantálja az egészséged, ha rendszeresen fogyasztod Forrás: Pixabay
Sokan hajlamosak azt hinni, a szuperfoodok kizárólag méregdrága és nehezen beszerezhető, különleges élelmiszerek, pedig többségük szinte minden háztartásban megtalálható. Lássuk hát azt a 10 igazi szuperfood ételt, amelyet rendszeresen érdemes beiktatnod az étrendedbe!

Mitől lesz szuperfood egy élelmiszer?

A szuperfood kifejezés azon élelmiszerek csoportját jelöli, amik az átlagosnál jóval nagyobb mennyiségben tartalmaznak az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen elemeket: tápanyagokat, ásványi anyagokat, vitaminokat, mindezt természetes formában, mindenféle mesterséges adalék nélkül.

Egyrészt tartalmaznak antioxidánsokat, amelyek egyik legfőbb szerepe, hogy hatástalanítják a sejtjeinket támadó szabad gyököket, valamint csökkentik szervezetünkben a gyulladást. Ennek következtében az összes szervrendszerünk, legyen szó akár az emésztőrendszerről vagy immunrendszerről, hatékonyabban fog működni.

A szuperélelmiszerek bővelkednek rostokban, amelyek a jó emésztés kulcsai, hiszen fenntartják a bél mozgását, emellett képesek megkötni a koleszterint. Továbbá vércukorszintünk stabilan tartása szempontjából is jelentősek, hiszen lassítják a szénhidrátok felszívódását, tehát gátolják a hirtelen vércukorszint-emelkedést.

Kíváncsi vagy mely élelmiszerek az igazi szuperfoodok? Mutatjuk!