5 kímélő tipp, amelyekkel kiheverheted az ünnepi szezon lakomáit
A karácsonyi időszak sajnos nem az önmegtartóztatásról szól. Ilyenkor hajlamosak vagyunk sokkal többet fogyasztani olyan élelmiszerekből is, amelyekből normál esetben lehet, nem tennénk. Lássuk, hogy melyek azok az ételek és italok, amelyek elnehezíthetik a gyomrunkat és túlzott fogyasztásuk akár rosszullétet is okozhat az ünnepi időszakot követően.
Túl sok zsírosat ettél
Még egy kis kacsasült vagy töltött káposzta nagyon szimpatikus tud lenni egy adott pillanatban, de sajnos hamar kiderülhet, hogy több zsírosat ettél, mint kellett volna, amely könnyen gyomorbántalmakhoz vezethet.
Túl sok édességet ettél
A karácsonyi asztalról nem hiányozhat a végeláthatatlan sütemények sora. Így ha neked is sok volt az ünnepi időszakban a zserbóból, bejgliből, és még egy kevés hókifli is lecsúszott melléjük, az sajnos az emésztésedre és a kilók számára is hatással lehet. Sőt, azon se lepődj meg, ha az alvásod felborult, hiszen a túl sok cukor felpörget, így ronthatja az alvásod minőségét is.
Sok alkohol, kevés víz
Az ünnepi időszakban hajlamosabbak vagyunk többet fogyasztani a különböző likőrökből vagy borokból, de sajnos sokan nem fordítanak elég figyelmet a megfelelő hidratálásra.
+1: nem mozogtál eleget
Ha mindezek mellett a mozgásra sem szántál időt, akkor nem véletlenül érzed olyan furcsán magad.