6 étel, ami megfiatalít: növelik a bőr rugalmasságát, lassítják az öregedést és megszépítenek!

Borítókép: 6 étel, ami megfiatalít: növelik a bőr rugalmasságát, lassítják az öregedést és megszépítenek! Forrás: Getty Images/ Roy Morsch
Az életkor előrehaladtával az elfogyasztott élelmiszerek nagymértékben befolyásolják edzettségünket, megjelenésünket, életminőségünket és a betegségek kockázatát, ezért fontos, hogy odafigyeljünk, mit viszünk be a szervezetünkbe!

Szervezetünk különféle tápanyagokra támaszkodik a természetes öregedési folyamat támogatása érdekében. Egyes tápanyagok lassíthatják az öregedés jeleit, például elősegítik az egészséges bőrt. Fontos megjegyezni, hogy bizonyos ételek elfogyasztása nem fog észrevehetően fiatalabbá tenni, és hogy a táplálkozás csak az egyik szempontja a jó öregedésnek. Mindazonáltal, ha tápanyagban gazdag ételeket adsz hozzá étrendedhez, az segíthet abban, hogy a lehető legjobban nézz ki és úgy is érezd magad. Általánosságban elmondható, hogy érdemes sok egészséges fehérjeforrást, egészséges zsírt, antioxidánsokban gazdag élelmiszereket fogyasztani.

Különböző étrend-kiegészítőkkel is sokat tehetsz a változásért. Például érdemes kollagéntartalmú táplálékkiegészítőt is bevetni annak érdekében, hogy csökkentsd a ráncok megjelenését és növeld a bőr rugalmasságát. A hialuronsav szintén nagyon hasznos lehet, nem csupán külsőleg alkalmazva, de étrend-kiegészítők formájában is.

Forrás: natures's fintest
PRÉMIUM KOLLAGÉN A FÉNYES, RÁNCOK NÉLKÜLI BŐRÉRT, BEVÁLT HATÁSSAL! KATTINTS A KÉPRE!

Egyéb élelmiszerek, amik megfiatalítanak Extra szűz olívaolaj

Az extra szűz olívaolaj az egyik legegészségesebb olaj a világon. Gazdag egészséges zsírokban és antioxidánsokban, amelyek segítenek csökkenteni a gyulladást és az oxidatív károsodást, amelyet a szervezetben a szabad gyökök egyensúlyának felborulása okoz. Az olívaolajban gazdag étrend összefüggésbe hozható a krónikus betegségek alacsonyabb kockázatával is. Ideális esetben a hidegen sajtolt extra szűz olívaolajat válasszuk, mert magasabb az antioxidáns tartalma, és kevésbé feldolgozott, mint a más módszerekkel kivont olajok. Próbáld meg salátához vagy mártogatóshoz adni, isteni lesz!

Forrás: Pexels/Mareefe

Zöld tea

A zöld teának magas az antioxidáns tartalma, ami segíthet a szervezetben lévő szabad gyökök elleni küzdelemben. A szabad gyökök instabil molekulák, amelyek a sejt normál működésének melléktermékeként jönnek létre. Kialakulhatnak a külső környezet stresszhatásaira is, mint például az ultraibolya (UV) fény vagy a dohányfüst. A szabad gyökök károsíthatják a sejteket, ha nagy mennyiségben vannak jelen. Itt jönnek be az antioxidánsok. Ezek a molekulák stabilizálják a szabad gyököket, így azok nem képesek károsodást okozni. Sok bőrápoló termék zöld tea kivonatot tartalmaz antioxidáns és öregedésgátló tulajdonságai miatt. Ennek ellenére az antioxidánsokban gazdag étrend fogyasztása a krónikus betegségek kockázatának csökkenésével és egészségesebb bőrrel jár.

Galériánkra kattintva megismerheted azt a 6 ételt, ami segít megőrizni fiatalságod!