6 étel, amitől kétszer annyit izzad a test: ezeket kerüld a nagy melegben

Miért izzadunk?
Az izzadás az emberi test egyik természetes és fontos folyamata, amelynek elsődleges célja a testhőmérséklet szabályozása. Amikor a környezeti hőmérséklet megemelkedik, vagy fizikai aktivitásnak vagyunk kitéve, a testünknek meg kell szabadulnia a felesleges hőtől, hogy nehogy túlmelegedjen, ekkor kezdődik meg az izzadás folyamata. Fontos tudni, hogy a bőrünkben található milliónyi apró verejtékmirigy termeli az izzadságot, amely túlnyomórészt vízből, valamint kis mennyiségű sóból és más ásványi anyagokból áll. Az izzadtság funkciója pedig, hogy amikor az izzadság elpárolog a bőr felületéről, hőt von el a testünktől, így hűtve azt. Ezentúl az izzadsággal együtt bizonyos méreganyagok és salakanyagok is eltávoznak a szervezetből.

Miért izzadunk az ételektől?
Az izzadás természetes, bár sokszor nagyon kellemetlen folyamat. Ilyenkor a szervezetünk a felesleges hőt igyekszik elvezetni. Bár a külső hőmérséklet és a fizikai aktivitás is befolyásolja az izzadást, bizonyos ételek fogyasztása jelentősen fokozhatja ezt a folyamatot. Az alábbiakban összegyűjtöttük azokat az ételeket, amelyeket mindenképpen érdemes elkerülni, ha nem szeretnél kellemetlenül izzadni. Mutatjuk is, melyek ezek!
Íme 6 étel, amitől csak jobban izzadunk!
- "A kamaszlányok fele érzi magát kevésbé szépnek a social media hatására" - Megérkezett a Testkép podcast 3. évada B. Nagy Réka énekesnővel és Fóris Szandra pszichológussal A Testkép harmadik évadának nyitóepizódjában a közösségi média testképre gyakorolt hatásait vizsgáltuk szakértő vendégünkkel,...