Szíverősítő, agyserkentő gyümölcs, ami még a vércukorszintet is szabályozza: az áfonya jótékony hatásai

Az áfonya szezonja általában július végétől szeptember elejéig tart. Természetesen ez az időszak kissé eltolódhat az adott év időjárásának függvényében, valamint attól is függ, hogy milyen fajtáról van szó. A frissen szedett áfonya íze páratlan, sokkal intenzívebb, mint a szezonon kívűl termesztett gyümölccsé, így mindenképpen ebben az időszakban érdemes fogyasztani. Arról nem is beszélve, hogy ebben az időszakban általában az ára is kedvezőbb, mint a szezonon kívül.
A szezonális gyümölcsöket azért is érdemes fogyasztani, mert rendkívül jótékony hatással vannak a szervezetre, tele vannak olyan vitaminokkal, amelyekre szüksége van a szervezetnek ebben az időszakban. Az áfonyának pedig számos jótékony hatása van, hiszen az egyik legjobb antioxidánsforrás.

Az alábbiakban összegyűjtöttük az áfonya jótékony hatásait, és azt, hogy miért érdemes fogyasztani. Nézzük is, melyek ezek!