10 trükk olyan emberektől, akik SOHA nem használnak hozzáadott cukrot

A cukor káros. Kis mennyiségben is. Növeli a vércukorszintet, hizlal és számtalan problémát okozhat a vérnyomásra, a szívünkre és a pszichénkre nézve is. Mégis rengeteg hozzáadott cukrot fogyasztunk, akár tudunk róla, akár nem: esszük a reggeli kukoricapehelyben, délben a melegszendvicshez való ketchupban, isszuk este a mojitónkban. Azért vannak néhányan, akik zéró toleranciát hirdettek a cukorral – legalábbis a finomított cukorral – szemben. De hogy csinálják? Hogy bírják ki a délutáni bágyadtság óráit, a nagyon-nagyon stresszes helyzeteket, amikor az ember köztudottan a fél karját odaadná egy kocka csokoládéért? Hogy bírják lenyelni a kávét édesítetlenül? Nos, az alábbi összeállítás éppen erről szól. Kiderül belőle, hogy nem könnyű – mert körülöttünk minden, ami a boltokban kapható, tele van cukorral –, de azért nem is reménytelen. Néhány apró trükk is megteszi, hogy örökre száműzzük a cukrot az életünkből. Íme: