Ezért fogyassz minél több hüvelyest: rákellenesek, jót tesznek a szívnek, de még a bolygónak is!

Miért ajánlott a hüvelyesek fogyasztása?
A hüvelyesek fogyasztása kiemelkedő szerepet játszik az egészséges táplálkozásban, ugyanis magas rosttartalmuk elősegíti az emésztést, magas fehérjetartalmuknak köszönhetően pedig akár a hús alternatívájaként szolgálhatnak a vegetáriánus és vegán étrendben. Emellett számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, amelyek hozzájárulnak a szervezet egészséges működéséhez, így mindenképpen érdemes beépíteni a rendszeres étrendünkbe, hiszen számos fantasztikus hatással van a szervezetünkre.
Arról nem is szólva, hogy a hüvelyesek nemcsak az egészségünkre, hanem a bolygónkra is pozitív hatással vannak. Termesztésük kevesebb vizet és energiát igényel, mint az állati eredetű élelmiszereké, így környezetbarát választásnak számítanak. Emellett a hüvelyesek képesek megkötni a nitrogént a talajban, javítva annak termékenységét.

A hüvelyesek sokoldalúsága a konyhában is megmutatkozik. Levesek, főzelékek, saláták, pástétomok és még desszertek is készíthetők belőlük, így nagyon változatos, egészséges alternatívákat készíthetünk felhasználásukkal.