Támogatja a bélflórát, rákellenes és a bőröregedéstől is véd ez a nyári gyümölcs: a kajszibarack jótékony hatásai
A kajszibarack, vagy ahogy sokan ismerik, a sárgabarack, az egyik legkedveltebb nyári gyümölcs, amely nemcsak ízletes, de számos egészségügyi előnnyel is rendelkezik. Annak ellenére, hogy az őszibarack rokonaként tartják számon, kisebb méretű és intenzívebb ízű, így sokan jobban kedvelik nagyobb rokonánál.
A kajszibarack nemcsak finom csemege, de igazi vitaminbomba is. Gazdag A-, C- és E-vitaminban, ezentúl számos értékes ásványi anyagban is bővelkedik. A kajszibarack magas rosttartalmának köszönhetően elősegíti az emésztést, és számos antioxidánst tartalmaz, amelyek védik a sejteket a káros szabad gyököktől.
A kajszibarackot nemcsak frissen, hanem szárított formában, lekvárként vagy akár süteményekben is fogyaszthatjuk. A kajszibarackmag olaja is ismert gyógyhatásairól, és számos kozmetikai termék alapanyaga is. Az alábbiakban össze is gyűjtöttük a kajszibarack jótékony hatásait. Mutatjuk is, melyek ezek!