Fokozza az energiaszintet és a hangulatot is javítja: a maca gyökér 7 jótékony hatása

Mi is az a maca gyökér?
A maca egy Dél-Amerikában, az Andok magas hegyei között őshonos növény, melynek gyökerét évezredek óta fogyasztják gyógyászati célokra. A perui őslakosok a maca gyökeréből készült főzetet számos egészségügyi probléma enyhítésére használták. Ezzel a természetes gyógymóddal kezelték a vérszegénységet, a menstruációs és menopauzális panaszokat, valamint a gyomor- és tüdőbántalmakat. A betegségek utáni felépülés támogatására, a memória és a szellemi frissesség javítására is alkalmazták. A maca fogyasztása hozzájárult az energiaszint növeléséhez, az ellenálló képesség fokozásához, és a legenda szerint az inkák is ezt használták erejük és kitartásuk fokozására, valamint a termékenység javítására. A macát az immunrendszer erősítőjeként tartották számon, amely általánosan javítja az egészségi állapotot. Ez nem véletlen, hiszen a maca gyökere gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, aminosavakban és antioxidánsokban, amelyek számos jótékony hatással bírnak a szervezetre. Az utóbbi években a maca egyre népszerűbbé vált a nyugati világban is, mint természetes energiaforrás és hormonális egyensúlyt támogató étrend-kiegészítő.
Fontos tisztában lenni azzal, hogy a maca gyökér többféle formában is kapható, annak érdekében, hogy mindenki megtalálja számára a legideálisabb választást. A por a leggyakoribb forma, amelyet könnyen hozzáadhatunk turmixokhoz, joghurtokhoz vagy más ételekhez, de számos helyen beszerezhető kapszula formájában is. A maca adagolása egyénenként változó lehet, de általában napi 1-3 teáskanál por fogyasztása ajánlott, hasonlóképpen a kapszulához, ahol napi 1-3 kapszulát javasolnak. Fontos, hogy a maca fogyasztását fokozatosan kezdjük, és figyeljük a szervezetünk reakcióit.

Az alábbiakban összegyűjtöttük a maca gyökér jótékony hatásait. Mutatjuk is, miért érdemes beépítened az étrendedbe ezt a fantasztikus étrend-kiegészítőt.