Push up diéta: egy étrend, amitől nőhet a melled

Borítókép: Push up diéta: egy étrend, amitől nőhet a melled Forrás: Getty Images/Motortion
Valóban létezik olyan természetes módszer, amitől nagyobb melltartó méretre válthatsz? Bizony létezik! A speciális mellmasszázson és az célzott edzésen kívül az étrended is sokat segíthet, ha látványosabb keblekre vágysz!

Mitől függ a mellméret?

Az öröklött, vagyis a genetikai tényezőn túl a mell méretét és alakját befolyásolja az életkor, a test arányai, pontosabban a BMI, azaz a testtömeg-index (amely megmutatja a test zsír-izom arányát), a testsúly, az étrend, a hormonális állapot (ami attól is függ, életednek melyik szakaszában vagy illetve hogy terhes vagy-e, szoptatsz-e) és az is, hogy a menstruációs ciklusodnak melyik szakaszában vagy éppen. Minden nőnek jelentősen megváltozhat a mellmérete még akkor is, ha nem fekszik kés alá: a babavárás, a szoptatás és a drasztikus fogyás is formálhatja a kebleket, pozitív és negatív irányban egyaránt.

Módszerek, amelyektől nőhet a melled

Jóga

Bizonyos jógagyakorlatok kifejezetten a mellkast célozzák és alkalmasak a mellek formálására és feszesítésére, miközben javítják a vérkeringést és serkentik a szövetek tápanyag ellátottságát is. Ilyen például a Kobra-póz: a kivitelezéséhez feküdj a hasadra a földön, a talpaidat érintsd össze, emelkedj fel a felső testeddel és tedd a mellkasodra a kezedet. Ezt ismételd meg napi legalább 10 alkalommal, néhány másodpercre kitartva a mozdulatot. Az Angyal-póz ugyancsak jótékonyan hat a kebleidre, feszesíti, formásítja azokat: állj fel, a karjaidat nyújtsd hátra és zárd össze, majd hajolj előre, hogy a fejed érintse a térdeidet nyújtott lábbal.

Forrás: Pexels/Elly Fairytale
Bizonyos jógagyakorlatok valóban formálják, feszesítik a mellet.

Speciális masszázs

A speciális mellmasszázs, amely a mell formálására és esetleges növekedésére irányul, gyengéd, mégis határozott technikákat alkalmaz, hogy serkentse a vérkeringést és elősegítse a szövetek oxigénellátását. Ez a masszázs típus gyakran tartalmaz körkörös mozdulatokat, simításokat és finom gyúrást, amelyek célja a mell természetes növekedési hormonjainak stimulálása. Fontos megjegyezni, hogy bár a masszázs javíthatja a mell kontúrjait és tónusát, nincs tudományosan igazolt hatása a méret jelentős növekedésére.

Egészséges életmód és étrend

Az egészségtudatos életmód, a változatos táplálkozás, a rendszeres mozgás, az elegendő alvás hozzájárulnak ahhoz, hogy a tested egészséges, ellenálló és erős legyen. Márpedig mindez szükséges ahhoz is, hogy az immunrendszered és a hormonháztartásod is kiegyensúlyozottan működjön. Ha pedig a hormonjaid szintje rendben van, akkor nagy az esélye, hogy az a mellméretedre is pozitívan hat. Ugyanakkor az alábbi ételek is a te malmodra hajthatják a vizet, ezért egy próbát mindenképpen megérnek.

Mit fogyassz rendszeresen, ha nagyobb mellekre vágysz? Mutatjuk!