A vízitorma a világ legegészségesebb zöldsége: 7 ok, ami miatt egyél többet belőle
Az orvosi vízitorma (latin nevén Nasturtium officinale) egy zöld leveles növény, a keresztesvirágúak rendjébe, azon belül is a káposztafélék családjába tartozik, tehát szoros rokonságban áll például a brokkolival, fejes káposztával és a mustárral is. Nem nő nagyra, általában csak 30-50 centiméterre, a természetben általában vizek mellett szaporodik el, de a konyhakertben és akár cserépben is termeszthető. Évelő növény, ráadásul télen is megőrzi apró, zöld leveleit, így egész évben fogyasztható.
Bár külsőre könnyű összekeverni más, aprólevelű salátával, de íze nagyon jellegzetes, kissé csípős, mégis édeskés. A legtöbbször túrókrémekbe, mártásokba, pácokba szokták keverni, vagy szendvicsek tetejére szórni. Emellett készíthetsz belőle például körtés-mozzarellás salátát, zöldborsós krémlevest, sőt a pestót is feldobhatod vele, tehát sokféleképpen kerülhet a tányérodra.