“A szívemet egy croissant-nal lopta el” - interjú a Freyja x Chez Dodo párosával, akik az életben is egy pár

Egyszer volt, hol nem volt. Volt egyszer egy cukrász lány, aki a város legfinomabb macaronját készítette, és volt egy pékfiú, aki a croissantok mestere volt - mind a ketten messze földön híresek…
Aki szereti a minőségi édességet és/vagy pékárút, akkor a Chez Dodo és a Freya név is biztosan ismerősen cseng számára. Ha szereted az édességeket és a romantikus történeteket, akkor feltétlen olvasd el az interjút Szalai Dórival és Dormán Petivel, akik nem csak szakmailag passzolnak egymáshoz, az életben is egy párt alkotnak. Idén összedugták a fejüket és a két vállalkozást, a tudásuk legjavát összeeresztették, így jött létre egy ízlelőbimbókat kényeztető, szemet gyönyörködtető sütemény kollekció.
Nálam győz a kíváncsiságom. Hogyan ismerkedtetek meg?
Ez egy nagyon romantikus és egyben filmbe illő történet: Peti imádta a macaronjaimat és akkoriban tartottunk croissant is a Chez Dodoban, ezért egy szép napon besétált Breaddel, az agarával, hogy megmutassa milyen is a tökéletes croissant, esetleg nem akarjuk-e inkább azzal kényeztetni a vendégeinket. Néhány munkatársunk, aki bent volt aznap, még ma is emlegeti ezt a történetet. Szóval mondhatjuk akár úgy is, hogy a szívemet egy croissant-nal lopta el.
Igazad van, ennél romantikusabbat régen hallottam. Elárulod nekünk, mit jelent számotokra a szerelem?
Sok mindent természetesen, például, hogy este bekuckózva együtt lapozgathatjuk az azóta egyesített szakácsköny-gyűjteményünket és fantáziálhatunk az újabb csodákról, amiket utána hétvégén jól el is készítünk. Persze a legizgalmasabb mindig az, amikor egymás alkotásait kell véleményezni. :) Meg persze Rozit, a kislányunkat, ő a legdurvább közös szerelem-desszertünk evör.
Közös tervezés, közös sütés. Hogyan zajlik az alkotás folyamata?
A takaró alatti szakácskönyv lapozgatással indul, utána jön a fejben sütés és rajzolás. Aztán az alapanyagok kiválasztása - sokan nem is gondolnák, de ezen múlik szinte minden - a megvalósítás és csinosítgatás, finomhangolás. Aztán a legjobb rész: a beleharapás!
Ebben egyetértek. A legjobb része a beleharapás. Azok, akik ellátogatnak hozzátok egy beleharapásra mit kapnak pontosan? Mire számíthatnak?
A Chez Dodo a kezdetektől azon mesterkedik, hogy olyan desszerteket hozzon létre, amik egy pillanatra elfeledtetnek körülöttünk mindent, helyette adnak egy harapásnyi boldogságot. A Freyja x Chez Dodo desszertek is pont ilyenek - persze fontos, hogy aki a gyümölcsösebb ízeket kedveli, az inkább az elképesztően ribizlis és könnyed vaníliás Peti Coeur-t, a csokoládésabb ízek rajongói pedig a roppanós, sós karamellás és kávés mille-feuille-t válasszák.
Én alig várom, hogy megkóstoljam, azaz megkóstoljuk mert a férjemmel tervezek menni. Mit szeretnétek üzenni azoknak, akik még keresik magukat, a szenvedélyüket vagy épp a szerelmüket?
Hogy jöjjenek el egy isteni desszertre hozzánk, akár egy saját falatnyi boldogságra vagy egy sütemény kóstolós randira!