Gyerekszínészek akkor és most: ennyit változtak kedvenc sztárjaink az évek alatt

Borítókép: Gyerekszínészek akkor és most: ennyit változtak kedvenc sztárjaink az évek alatt Forrás: Pexels / Cottonbro
Veletek is gyakran előfordult már, hogy néztetek egy filmet, és azt gondoltátok közben, hogy mennyire ismerős a színész vagy színésznő, de fogalmatok sincs, hogy honnan? Ez sokszor annak köszönhető, hogy napjaink ünnepelt sztárjai közül többen egészen kicsi korukban kezdtek bele a színészkedésbe, így számos filmben szerepeltek már.

Vannak persze olyan nevek, akikről köztudott, hogy már egészen korán felfedezték őket, de akadnak olyanok is, akikről nem is gondolnánk, milyen korán kezdődött a karrierjük. Sőt, abban is igen nagy különbségek lehetnek, hogy az egyes színészekre milyen hatással volt a tény, hogy szinte az egész életük kamerák kereszttüzében zajlott.

Akinek nem annyira tett jót a hírnév

A népszerű gyerekszínészek közül talán a legelső név, aki mindenkinek beugrik, az a Reszkessetek, betörők! sztárja, Macaluay Culkin. A színész mindössze 10 éves volt, amikor a mai napig ikonikusnak számító filmsorozat meghozta számára a világhírnevet. Bár már előtte is játszott kisebb tévéfilmekben, és később is főszerepet kapott olyan alkotásokban, mint például a My girl – Az első szerelem vagy a Richie Rich – Rosszcsont beforr. Családi és párkapcsolati gondjai elől azonban nem tudott elmenekülni, drogproblémái miatt sokáig úgy tűnt, hogy a színész végérvényesen elindult lefelé a lejtőn. 2018-ban feleségül vette Brenda Song színésznőt, akitől két gyermeke született, de azt talán kijelenthetjük, hogy a színészi pályán felnőtt korában sajnos nem sikerült igazán maradandót alkotnia.

Forrás: Imdb.com
Macaluay Culkin – akkor és most

Akinek sokáig tartott, míg megkapta a végső elismerést

Culkinhoz hasonlóan Leonardo DiCaprio is egészen fiatalon kezdett el a színészkedéssel foglalkozni. A magánéletében lázadónak számító örök agglegény, aki csak bizonyos korosztály mellett hajlandó időről időre megállapodni, olyan filmes listát tudhat maga mögött, amit Hollywoodból bárki megirigyelhetne. Mindössze 19 éves volt, amikor zseniális alakításával felhívta magára a figyelmet az Ez a fiúk sorsa című filmben, de ugyanebben az évben a Gilbert Grape című alkotásért Oscar-díjra is jelölték. A győzelem elmaradt, a világhírnevet pedig a Titanic című ikonikus film jelentette, amelyben Leo mindössze 22 évesen játszotta az önfeláldozó szívtipró szerepét. Azóta is olyan filmekben remekelt, mint A tégla, a Viharsziget, az Eredet, a Wall Street farkasa, és még sorolhatnánk. A legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjra sokat kellett várni, de végül 2016-ban megkapta A visszatérő című film főszerepéért.

Forrás: Imdb.com
Leonardo DiCaprio az Ez a fiúk sorsa című kezdeti, és legutóbbi, Megfojtott virágok című filmjében is Robert De Niro mellett remekelt.

Kíváncsi vagy rá, hogyan festettek kedvenc sztárjaid a pályájuk kezdetén? Nézd végig őket a galériában!