Itt találod a legfinomabb bejgliket Budapesten, ha nem bajlódnál a sütéssel
A karácsonyi édességek közül talán a bejgli az, amely mindenki ünnepi asztalára kerül. Liszt, cukor, élesztő, tojás, tej és a töltelék – csak pár hozzávaló, ami a tökéletes bejgli elkészítéséhez szükséges. A folyamat ugyan nem nehéz, azonban rejteget pár buktatót. Ezért összegyűjtöttük a legnagyobb parafaktorokat, amelyek előfordulhatnak a bejgli készítése közben!
A legnagyobb bejgli-buktatók
Túl kevés a töltelék – száraz lesz a bejgli
A tészta-töltelék arány örök dilemma a bejglivel kapcsolatban. Van, aki a kevesebbre esküszik, van, aki szerint nincs olyan, hogy túl sok. Arról pedig már nem is beszéltünk, hogy pontosan mi kerüljön a bejglibe. Ha azonban túl kevés a töltelék, sajnos könnyen előfordulhat, hogy száraz lesz a sütemény.
Túl sok a töltelék – szétreped a tészta
A túl sok töltelék pedig az egyik legnagyobb bejgli-parát idézheti elő: szétreped a tészta. Bár ez a tölteléktől függetlenül is megtörténhet. Egy biztos: attól, hogy repedt a tészta, a bejgli lehet még nagyon finom, így nem kell aggódnod, biztosan gyorsan elfogy majd az ünnepi asztalról.
Mákos, diós vagy esetleg gesztenyés?
Az örök vitakérdés, neked melyik a kedvenced: a mákos vagy a diós bejgli? Az utóbbi években a gesztenyés is egyre népszerűbb, sőt, manapság egészen újhullámos töltelékek is hódítanak a bejgli-piacon.
Túl hamar elfogyott
Bizony, az is problémát jelenthet a karácsonyi készülődés közben, ha túl korán készítetted el, és hamar kifogytál a készletekből.
Mentes édességet szeretnél
Ételérzékenység esetén bármennyire szereted a hagyományos bejglit, simán megeshet, hogy akár te magad, akár a vendégeid egyike nem fogyaszthat belőle. Még szerencse, hogy ma már a bejgliből is választhatsz (akár) mindenmentes verziót!