5 kiemelkedő személy, aki nélkül a magyar konyha nem lenne ugyanolyan

A magyar konyhát világszerte sokan kedvelik, bár a külföldiek számára elsőre sokszor túl fűszeresnek, csípősnek, esetleg zsírosnak tűnhetnek a kedvenc magyaros fogásaink. Ez nem véletlen, hiszen konyhaművészetünk alapját képezi a sokszínű fűszerhasználat, illetve étkezési olaj helyett gyakran zsírral készítjük ételeinket.
Az abszolút kedvencek
Mindemellett vannak olyan klasszikus magyar ételek, amelyek már a Hungarikumok listájára felkerültek, hiszen nemcsak hazánkban, hanem világszerte igen népszerűnek számítanak. Ilyen a gulyásleves, a bajai és a tiszai halászlé vagy a leginkább Balatonhoz köthető lángos.
A kivételek
Mi, magyarok kifejezetten kedveljük a különböző tésztaételeket. De más nemzetektől – mint például az olaszoktól –, eltérően a magyarok nem csak sós raguval, hanem édes verzióban is előszerettek készítik ezeket a fogásokat. A külföldiek, főképp az Ázsiából érkező turisták körében például kifejezetten bizarrnak tűnhet az általunk annyira kedvelt grízes-lekváros, diós vagy mákos tészta.

Ne feledkezzünk meg az édességekről sem!
Habár a magyar gasztronómiában a főételek körében is bőven találhatunk édes fogásokat, nem mehetünk el szó nélkül az olyan világhírű édességek mellett sem, mint a Dobostorta, a Gundel palacsinta vagy akár a szaloncukor, melyek szintén megtalálhatók a Hungarikumok listáján.