Megnövelik a szívinfarktus kockázatát: 5 élelmiszer, ami tele van nátriummal
Forrás: Doucefleur/Getty Images
Igen, mi is imádjuk a moziban készült popcornt, amit amúgy már az előzetesek alatt képesek vagyunk megenni, de sajnos a pattogatott kukoricának magas a sótartalma. És nem ez az egyetlen nátriumbombának számtó étel!
A nátrium-klorid, más néven konyha(só) természetesen minden háztartásban megtalálható, és persze mindannyian napi szinten fogyasztunk belőle – és szinte észre sem vesszük, mennyit. Pedig tudatosnak kell lennünk a kérdésben, hiszen a magas nátriumtartalmú ételek elképesztően káros hatással lehetnek az egészségünkre.
Ha túl sok sós ételt eszünk, megemelkedhet a vérnyomásunk, ezáltal megnő a szív-, és érrendszeri betegségek (például a szívinfarktus) a stroke kockázata is. A szakértők azt mondják, törekednünk kell a napi 1500-2300 milligramm (mg) mértékű nátriumbevitelre, ami körülbelül egy teáskanálnyi sót jelent. Na de nézzük, mik azok az ételek, amik sajnos igazi nátriumbombák, ezért oda kell figyelned, mennyit fogyasztasz belőlük!