4 szuper recept szülinapi partikra: akár a kicsik is segíthetnek elkészítésükben
![Borítókép: 4 szuper recept szülinapi partikra: akár a kicsik is segíthetnek elkészítésükben](https://cms.static.marquardmedia.hu/data/cikk/352/352844.1160x480.jpg)
Ez a cikk az Éva Magazin 2017-es 5. lapszámában jelent meg először: Szülinapi buli címmel. Tudtad, hogy korábbi lapszámainkat újra megvásárolhatod? Kattints ide!
MINI HAMBURGEREK
HOZZÁVALÓK: (20 darabhoz)
A zsemlékhez:
- 1 csomag szárított élesztő
- 2 deci langyos tej
- 2 evőkanál cukor
- 1 teáskanál só
- 2 evőkanál olaj
- 1 tojás
- 10 deka joghurt
- 60 deka liszt
- a kenéshez tojás
- a tetejére szezámmag
A húspogácsákhoz:
- 1 kiló darált marhahús
- 2-3 teáskanál só
- bors
- olaj a húspogácsa sütéséhez
Továbbá:
- jégsaláta
- csemege/kovászos uborka
- 1 fej lila hagyma
- 10–15 deka cheddar sajt
- 2-3 szem paradicsom
- ketchup
- mustár
- édes csiliszósz
1. A tészta hozzávalóit keverd simára a robotgép dagasztókarjával, majd takard le és hagyd, hogy 50–60 perc alatt a duplájára keljen.
2. Ha megkelt, tedd lisztezett deszkára és formázz belőle 20 egyforma méretű bucit. Sütőpapírral bélelt tepsin letakarva keleszd 10–15 percig.
3. Kend meg felvert tojással, szórd meg szezámmaggal és 180 fokos sütőben süsd kábé 13–15 percig.
4. A darált húst sózd, borsozd, keverd jól össze és formázz belőle 20 darab pogácsát. Ki is mérheted, kábé 5 dekás lesz egy adag.
5. Hevíts forróra egy serpenyőt (ha nem grillen készül) és nagyon kevés olajon süsd át a húsokat mindkét oldalukon.
6. Állítsd össze a hamburgereket ízlés szerint, a felsorolt alapanyagokból, de más összetevőket is kínálhatsz a vendégeknek.
![](https://cms.static.marquardmedia.hu/data/cikk/352/352842.640.jpg)