Megtelt a fiókod? 8 trükk, amivel gyorsan szabadíthatsz fel tárhelyet a Gmailben

Borítókép: Megtelt a fiókod? 8 trükk, amivel gyorsan szabadíthatsz fel tárhelyet a Gmailben Forrás: Unsplash/Solen Feyissa
A legtöbben előszeretettel használjuk a Gmail szolgáltatásait, hiszen a napi tevékenységek és a munka jó része sokunknál itt zajlik vagy összpontosul. Rendkívül idegőrlő tud azonban lenni, hogyha megkapjuk azt a bizonyos rendszerüzenetet, mely a betelt tárhelyre figyelmeztet bennünket. Szerencsére, néhány apró trükkel elejét vehetjük a problémának.

Rengeteg felhasználó él a Gmail adta lehetőségekkel, és nagyon sokan használják ezt a levelezőprogramot a mindennapi életük során. Sokunknak munkánk elengedhetetlen eszköze a Gmail, így kézenfekvő, hogy minden nap folyamatos jelleggel szükségünk van rá.

Ha napi szinten használjuk a Gmailt, biztosan találkoztunk már (vagy könnyen előfordul, hogy ha még nem, akkor hamarosan fogunk) olyan üzenettel, hogy megtelt a tárhelyünk, és szükséges, hogy mielőbb helyet szabadítsunk fel. Ilyenkor az ember a haját tépi, mert a munka menne tovább, a Föld forgása nem állhat meg, azonban elegendő szabad tárhely hiányában a Gmail nem működik megfelelően, hiszen elveszíthetjük az üzenetek küldésének és fogadásának lehetőségét, sőt, fájlokat sem tölthetünk fel.

Talán sokan nem tudják, de egy bizonyos szintig mindenkinek 15 GB tárhely áll rendelkezésére a weben, amivel természetesen mindenki azt csinál, amit jónak lát, és amit szeretne. Szakértők szerint a hatalmas tárhely ellenére a kifogyóban lévő szabad kapacitásnak az az oka, hogy az ingyenes tárhely három dolog között oszlik meg: a Google fotói, a saját drive-unk és természetesen a Gmail között.

Forrás: Unsplash/Sincerely Media
Van néhány tipp, amivel felszabadítható a Gmail-tárhely!

Mivel fotókból és videókból sosincs hiány senki telefonján és laptopján, a Google Drive tárolási közege pedig olykor kifogyhatatlannak tűnik, sajnos, mivel ez a három dolog össze van kapcsolva, előfordulhat, hogy szembe találkozunk az idegesítő rendszerüzenettel tárhelyünk teltségére vonatkozóan.

A probléma okát saját készülékeinken is keresni kell, ugyanis, akinek úgy van beállítva a telefonja, hogy minden adatát és egyéb fogadott üzenetet – legyen az kép, videó vagy bármi más –, automatikusan lement készüléke a felhőbe, annál nagyon hamar elérkezhet ez a pont a tárhely kapacitásával kapcsolatban.

Szerencsére néhány apró, ám saját Google tárhelyünk szempontjából korántsem elhanyagolható trükkel segíthetünk a problémán, hogy ne fogadjon minket a nem kívánt üzenet, és hogy minden mehessen tovább a maga gördülékeny menetében.

Tudd meg galériánkból, hogyan lehet sikeres a Gmail-tárhely felszabadítása!