Zabálnivaló hírességek: így varázsolja a tányérra a legnagyobb sztárokat Ruby Perman

Borítókép: Zabálnivaló hírességek: így varázsolja a tányérra a legnagyobb sztárokat Ruby Perman Forrás: Getty Images / Leonid Sneg
Amikor a sztárok végigvonulnak a díjátadó ceremóniák vörös szőnyegén, biztosan te is gondoltál már arra a lenyűgöző ruháik láttán, hogy ezt te is szívesen felpróbálnád. De arra gondoltál már, hogy milyen jó lenne megkóstolni a ruhakölteményeket? Ruby Perman ételművész alkotásai láttán biztosan eszedbe jut majd! Mutatjuk a kedvenceinket!

Ruby Perman érdeklődése a művészetek iránt már egészen fiatalkorában kezdődött. Ahogy a honlapján magáról meséli, kislánykorában is nagyon szeretett rajzolni, és felnőttként is mindig egy vázlatfüzettel a kezében láthatod. Kislányként a hercegnők mesebeli ruhái voltak a kedvencei, amiket felnőtt fejjel minél kreatívabb módon szeretne újraalkotni, hogy a művészet által varázsolja szebbé a világot. Korábban grafikusként dolgozott, majd az ételművészet irányába fordult.

Gyümölcs, zöldség gumicukor és rizspapír

Ezek a művésznő kedvenc hozzávalói a ruhák készítése során. A sztárok, vagy olykor a rajzfilmfigurák arcát kinyomtatva teszi a tányérra, és aköré alkotja meg az ínycsiklandó outfiteket. Ruby a szupermarketben válogat a ruhák alapjául szolgáló ételek közül, és a tányért használja vászonnak. Nagy álma, hogy egyszer egy miniatűr vörös szőnyeges divatbemutatót alkosson meg a saját konyhájában csupa olyan sztárt felvonultatva a tányérokon, akiket ő öltöztet fel ételekből.

Honnan merít Ruby inspirációt?

A művésznő Kaliforniában él, és a kedvenc időszaka egyértelműen a díjátadó szezon. Minden ruha, amit a vörös szőnyegen vonuló sztárokon lát, inspirációt jelent számára és valódi műalkotásnak látja. Ruby nemcsak az ételművészetért, hanem a divatért is rajong, ezt a kettőt ötvözi kreatív munkáiban, mert szerinte a művészet, a divat és az ételek is képesek közösséget alkotni, és közelebb hozni egymáshoz az embereket.

Ruby nemcsak a díjátadókat követi nyomon

A művésznő a díjátadókon túl a számára fontos történésekről is megemlékezik a világban. Amikor Matthew Perry, az ikonikus Jóbarátok sorozat sztárja elhunyt, emlékére egy sorozatbeli idézetre hivatkozva, rágógumiból alkotta újra Chandler alakját.

Ha kíváncsi vagy Ruby Perman többi izgalmas alkotására, nézd végig a kedvenceinket a galériában!