#Évi az Éván - Isteni fitt málnatorta
Ez a málnás finomság szemet gyönyörködtető, ínycsiklandóan ízletes, ráadásul egészséges és alakbarát! Ja, és a recept sem igényel sok pepecselést! Kipróbálnád? Már mutatjuk is a receptet!
Hozzávalók:
- 120 gramm cukormentes keksz
- 100 gramm vaj
- 500 gramm light mascarpone
- 200 ml cukrozatlan habtejszín
- 60 gramm eritrit
- két marék málna (lehet fagyasztott is)
- 100 gramm cukormentes tejcsokoládé
- pár csepp vanília aroma
- tetejére díszítésként használjunk pár szem málnát és egy kis olvasztott csokoládét
Elkészítés:
Először elkészítjük a torta alapját. Egy húsklopfoló segítségével összetörjük a kekszet, majd hozzáadjuk a felolvasztott vajat, jól elkeverjük. A masszát lenyomkodjuk egy kapcsos tortaforma aljába, én 24 cm-es formát használtam. Ha kész vagyunk ezzel a folyamattal, betesszük a hűtőbe pihenni addig, amíg el nem készül a krémünk.
A krémhez felverjük a habtejszínt egy robotgép segítségével, majd hozzáadjuk a mascarponét, a vanília aromát és az édesítőt. Vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét, és ezt is hozzákeverjük a krémhez. A málnát egy villa segítségével összetörjük, majd hozzáadjuk a krémhez. Az elkészült masszánkat ráöntjük a tortaalapunkra, majd egy éjszakát pihenni hagyjuk.