Tiszta lakás fillérekből: 5 olcsó és vegyszermentes alapanyag, amivel az egész lakást kitakaríthatod

Borítókép: Tiszta lakás fillérekből: 5 olcsó és vegyszermentes alapanyag, amivel az egész lakást kitakaríthatod Forrás: https://unsplash.com/photos/DlO0yz4U67A
Szeretnél kicsit zöldíteni a háztartásodon, vagy épp csak spórolnál? Itt összeszedtem neked, mik azok az alap tisztítószerek, amikkel szinte minden felületet tisztán tudsz tartani és nemcsak pénzt, hanem időt is spórolhatsz vele.

Az egyik terület a háztartásomban amire a legbüszkébb vagyok, azok a takarítóeszközeim. Ezeket sikerült teljesen lecserélnem olyan termékekre, amiket mind én készítettem.

Eleinte időbe telt megszokni, időt szánni rá, receptet ellenőrizni, méregetni. Ma már olyan olajozottan és jól működik, hogy szinte észre se veszem és kész is van a mosószerem és az öblítőm, míg elkészül a reggeli kávém. A másik előnye annak, hogy mindent én készítek, hogy hatalmas összegeket spórolok meg – nem beszélve a cipekedésről és az időről. Ezeket szerezd be otthonra ha szeretnél fillérekből kitakarítani az egész lakást!

Egy kis ízelítő összeállítás, hogy miket is lehet kikeverni otthon semmi perc alatt mégis ragyoghat a lakás!

Egy kis ecet, gyógyszertári alkohol (vagy ha van otthon sima vodka, az is megteszi) és víz: Máris remek ablak és tükörtisztító folyadékot kapunk. Ha szeretnénk friss illatot is pluszban, akkor bátran cseppentsünk bele 2-3 csepp citrom illóolajat is

Citromhéj és ecet: A legjobb felülettisztító konyhapultra vagy csempére. Mindössze 1 hétig kell áztatni, átszűrni és mehet bele 5 csepp teafa illóolaj és indulhat a takarítás. Ugyanez működik narancshéjjal is, ha valakinek az lenne épp otthon.

Szódabikarbóna és egy kis langyos víz és máris tökéletes kárpittisztítót kapunk. Kihozza a legmakacsabb szennyeződéseket is. Nem kerül szinte semmibe és csak egyszerű krémes pasztát kell készítünk két összetevőből, bekenni a felületet és szárazra törölni utána.

Súroláshoz bátran ajánlom szintén a szódabikarbónát (tepsik, sütők, főzőlapok), valamint a is remekül tisztítja az odaégett, beszáradt foltokat. A só továbbá fertőtlenít is. Bátran használjátok, ne csak ízesítésre hanem takarításra is. (pl. konyhapult vagy vágódeszka).

Ha tehetitek, akkor próbáljatok ki valamilyen házi tisztítószert! Nincs benne semmi boszorkányság, elrontani nem lehet. Remek terep ezzel kezdeni a háztartás zöldítését, mert szinte semmilyen extra befektetést nem igényel és látványos eredményeket érhetünk el vele.