6 szokás, ami hozzájárul a boldogságodhoz és kiléptet a komfortzónádból: egy új kutatás szerint az idegenekkel való beszélgetés boldogabbá tehet

Borítókép: 6 szokás, ami hozzájárul a boldogságodhoz és kiléptet a komfortzónádból: egy új kutatás szerint az idegenekkel való beszélgetés boldogabbá tehet Forrás: Jordan Benton/Pexels
A komfortzónánkból való kilépés elképesztően fontos a fejlődés, előrelépés szempontjából. Nyilvánvaló, hogy a komfortzónát elhagyni mindig kockázatos, mindig bizonytalan, mindig félelmetes, mégis elengedhetetlen ahhoz, hogy képesek legyünk fejlődni. Éppen ezért összegyűjtöttünk néhány olyan szokást, mely segít kilépni a komfortzónádból és hozzájárul a boldogságodhoz.

A komfortzóna mindig kényelmes, komfortos, ám sajnálatos módon sok esetben a fejlődésünk útjában áll. Ennek oka elsősorban, hogy félünk attól, hogy mi vár akkor, ha kilépünk ebből a biztonságos, megszokott környezettből, oda, amit nem ismerünk, amit még nem tapasztaltunk meg. Ám elengedhetetlen, hogy tisztában legyünk azzal, hogy egyszerűen nem létezik fejlődés akkor, ha nem vagyunk képesek szembenézni a félelmeinkkel, kockáztatni, és kilépni az ismeretlenbe. Hidd el, nem fogod megbánni ezt a döntést, hiszen bizonyosan a javadra fog válni, és fejlődni fog a személyiséged. Ez pedig minden félelmünknél többet ér, és úgy hiszem, nem árulunk el nagy titkot azzal, ha elmondjuk, hogy a mentális egészségednek is nagyon sokat fog segíteni az, ha kicsit elengeded a kontrollt.

Mutatunk is néhány példát, amelynek segítségével végre kiléphetsz a komfortzónádból.

Forrás: Arthur Brognoli/Pexels

Beszélgess idegenekkel

Nos, a komfortzónából való kilépés egyik legérdekesebb lehetősége, ha új embereket akarunk megismerni, vagy éppen leállunk idegenekkel beszélgetni. Ami pedig még ennél elképesztőbb, hogy egy új kutatás arra is rávilágított, hogy amennyiben ismeretlen emberekkel váltunk néhány szót, akkor bizony sokkal elégedettebbek és boldogabbak leszünk. Ez pedig azért is különös, mivel a legtöbb ember abszolút nem szeret idegenekkel kapcsolatba lépni. Ezzel szemben pedig az említett friss kutatás arra világít rá, hogy érdemes többet beszélgetni ismeretlen emberekkel. Sőt, egyenesen azt találták, hogy minél többféle emberrel beszélgetünk, annál elégedettebbek vagyunk az életünkkel.

Az alábbi galériában folytatjuk azon szokások felsorolását, melyek segítenek kilépni a komfortzónádból!