A brit királyi család 8 furcsa öltözködési szabálya, amiket tilos megszegni

Borítókép: A brit királyi család 8 furcsa öltözködési szabálya, amiket tilos megszegni Forrás: Chris Jackson/Getty Images For Buckingham Palace
Bizony, a brit királyi család élete körül számos érdekes szabály, szokás és hagyomány húzódik, melyek mind egy egészen különleges világba adnak számunkra betekintést. A hagyomány része az, hogy oly misztikus, szinte elérhetetlen szintre emeli az uralkodócsaládot, mely megközelíthetetlenség valószínűsíthetően a kulcsa is a monarchia fennmaradásának. Éppen ezért magasak is a feléjük támasztott elvárások, így nem csoda, hogy minden apró részletre ügyelnek. Az alábbiakban pedig olyan szabályokat hoztunk, melyek a külső megjelenésükre vonatkoznak.

Mint már említettem, a brit királyi család életének minden területét szigorú, elképesztően precíz szabályok hálózzák be. Számtalan elvárásnak kell megfelelniük, és bizony ezek nem feltétlen csak viselkedésükre vonatkoznak, ugyanis külső megjelenésüknek is számtalan rendkívül fontos szabálynak kell megfelelnie.

Elsősorban, érthető módon meg van határozva az, hogy bizony mindig kifinomultan, elegánsan kell megjelenni. Semmi esetre sem szabad feltűnő, extravagáns darabokat hordaniuk, hanem méltóságteljes, letisztult, elegáns darabokból kell állnia a ruhatáruknak. Arról nem is szólva, hogy a nyilvános megjelenéseik előtt egy teljes stáb segít nekik a lehető legjobb megjelenés érdekében.

Forrás: Chris Jackson/Getty Images For Buckingham Palace

Fontos tudni, hogy a királyi család öltözködési protokollja nem csupán az uralkodóra, vagy trónörökösre vonatkozik, hanem a család minden egyes tagjára, beleértve a gyermekeket is. Természetesen néha előfordul, hogy ezen szabályokat egy kicsit áthágják, azonban az esetek jelentős többségében igyekezzenek eszerint megjelenni a nyilvánosság előtt.

Az alábbiakban összegyűjtöttük azokat a szabályokat, melyeket a királyi család tagjainak be kell tartania!