Ezért ruházz be egy vízszűrő kancsóra: költséghatékony, fenntartható és az egészséged óvod vele!

Borítókép: Ezért ruházz be egy vízszűrő kancsóra: költséghatékony, fenntartható és az egészséged óvod vele! Forrás: Getty Images/fizkes
Az egészség- és környezettudatosság jegyében egyre kevesebben választják a palackozott vizet és térnek át a vízszűrő kancsóra. Mit tud ez a kis berendezés, amelyért már olyan sokan rajonganak? Mutatjuk, miért érdemes neked is próbát tenned vele!

Igyunk vizet! De melyiket válasszuk?

Egészségszakértők szerint egy átlagos felnőtt napi folyadékszükséglete 2-2,5 liter, ami nyáron, nagy melegben akár a 3 litert is meghaladhatja. Sokan ásványvizet fogyasztanak, mert úgy vélik, ez a legegészségesebb alternatíva, ám a PET palackos ásványvíz nem feltétlenül a legjobb választás. Ha az ásványvizet hosszabb ideig tartjuk PET palackban vagy különféle hőhatások érik, esetleg a palackot újratöltjük, akkor a műanyagból különböző vegyi anyagok – többek között mikroműanyag – részecskék oldódhatnak a vízbe, amelyek aztán bekerülnek a szervezetünkbe és ez bizony minden, csak nem egészséges! És akkor még nem is beszéltünk a júniustól életbe lépő PET palack visszaváltásról, amely nem csak a tárolást nehezíti meg, de plusz időt is elvesz a sorban állás miatt.

Egy másik alternatíva a csapvíz, melynek minőségét ma már folyamatosan ellenőrzik a laborokban és szigorú szabályok szerint kezelik, ám például az elöregedett vízvezetékekből így is belekerülhetnek nem kívánt anyagok – például vízkődarabok, rozsda, egyéb lebegőanyag-szennyeződések –, amelyek ugyan lehet, hogy nem veszélyesek, de kellemetlen ízt, szagot és állagot okozhatnak -, márpedig ki szeretne ilyen vizet inni?

Ha még nem gondoltál arra, hogy a PET palackos ásványvizet lecseréld egy jóval egyszerűbb és fenntarthatóbb megoldásra, akkor itt az ideje! Egy jó minőségű vízszűrő kancsóval nem csak egészségesebb, de könnyebb is lesz az életed! Lássuk csak, melyek a legfőbb előnyei!

Forrás: Getty Images/Russ Rohde

A legtisztább és legfinomabb vizet ihatod

Egy jó minőségű vízszűrő folyamatosan biztosítja a kiváló minőségű ivóvizet, használatával mindig minőségi és tiszta vizet ihatsz és a szennyeződések miatt sem kell aggódnod többé, az ugyanis kiszűri a klórt és származékait, a növény-és rovarirtó szereket, a nehézfémeket (többek között az ólmot) és az olyan lebegőanyag-szennyeződéseket, mint a vízkő vagy a rozsda. Főzéshez is használhatsz szűrt vizet, hogy még finomabbak legyenek az ételek – és javaslom, hogy kóstold meg szűrt vízzel a kávét is, zongorázni lehet a különbséget -, de még a vágott virágok is tovább maradnak frissek, ha szűrt vízben állnak, nem is beszélve arról, hogy még a bőröddel is csodát tesz, ha ezt iszod és reggel, este ezzel mosol arcot!

Tipp: Ha tanácstalan vagy, melyik márkát válaszd, szívből ajánlom a Laica-t és az univerzális bi-flux szűrőbetétet – én már évek óta ezt használom és még soha nem csalódtam benne- mert hatékonyan csökkenti a csapvízben előforduló nem kívánt és egészségtelen összetevőket (klórt és származékait, nehézfémeket, rovarirtó és növényvédő szereket).

Költséghatékony

Egy vízszűrőnek nagy előnye az ára is, hiszen a kancsó egyszeri beruházás, igaz, a szűrőbetétet időközönként cserélni kell, de még úgyis sokkal olcsóbban jön ki, mintha palackozott vizet vásárolnál nap mint nap. Ráadásul a kancsó könnyedén szállítható, mozgatható, magaddal viheted, ha elutazol, de a hűtőbe is beteheted, ha hideg vizet szeretnél inni.

Tipp: A Laica vízszűrő kancsó alapvető segítséget nyújt a konyhádban. Megoldás jelent a drágább vízszűrő eszközök helyett, hiszen sokkal kényelmesebb, olcsóbb és gazdaságosabb a fenntartása.

Forrás: Laica

Megkönnyíti az életed

A szűrt vizet tea- vagy kávéfőzőbe, akár vasalóba is öntheted, és ha a kancsódban található szűrőbetét a víz keménységét is csökkenti, akkor vízkőmentesek lesznek a háztartási gépeid, így búcsút inthetsz az utálatos ecetes vagy vegyszeres vízkőoldásnak.

Tipp: A Laica univerzális bi-flux szűrőbetét 20%-kal hatékonyabban tisztítja meg a csapvizet, mint a hagyományos classik szűrőbetét. Lágyítja a csapvizet és csökkenti a vízkövesedést, még a vízforralóknál is.

Forrás: Laica