JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

8 dolog, ami elengedhetetlen egy gondtalan családi nyaraláshoz: segítünk bevásárolni!

Borítókép: 8 dolog, ami elengedhetetlen egy gondtalan családi nyaraláshoz: segítünk bevásárolni! Forrás: Getty Images (vgajic)
A családi nyaralásra való bevásárlás során fontos előre tervezni és olyan dolgokra gondolni, amelyek a család minden tagjának biztosítják a kényelmet és a szükséges alapvető eszközöket. Íme néhány dolog, amelyeket érdemes beszerezni a családi nyaralás előtt:

Mi kell egy felejthetetlen nyaraláshoz?

Endrész Tímea az ÉvaMagazin.hu szerzője, szerkesztője, kétgyermekes édesanya és Lugosi Dóra négygyermekes édesanya, blogger családi nyaralásra készülnek. De mi kerüljön a kosárba, hogy garantáltan felejthetetlen élményekkel gazdagodjanak?

Nézd meg a lenti videónkat!

Utazási eszközök

Ott vagyunk már? Ott vagyunk már? Ott vagyunk már? Hányszor hallatszik el egy hosszú út során? Indulás előtt gondoljunk olyan utazási eszközökre, amelyek megkönnyítik a gyerekek számára az utazást. Egy új könyv, egy utazósjáték nagy segítség szülőknek és porontyoknak egyaránt!

+ Tipp: Érdemes átnézetni, kitakaríttatni az autósüléseket, a babakocsikat. A legkisebbek esetén ne hagyjuk otthon a hordozókendőket, csatos hordozókat!

Élelmiszerek és italok

Fontos, hogy a nyaralásra, átfogóan gondoljunk. Melyek azok az élelmiszerek és italok, amelyekre szükségünk lehet az utazás és a nyaralás egésze során. Mindig tervezzünk előre, gondoljuk át, hogy a vakáció alatt mi magunk készítünk-e ételeket, ha igen, milyen alapanyagokra lehet szükségünk.

Ne felejtsük el a gyerekek kedvenc snackjeit, amik egy hosszú úton meg tudják menteni a hangulatot, de az egészséges opciókat se hagyjuk ki!

+ TIPP: Ne feledkezzünk meg a visszafelé útról sem!

Higiéniai és tisztálkodási cikkek

Ne feledkezzünk meg a higiéniai termékekről, például a tusfürdőről, samponról, fogkrémről, fogkeféről, wc-papírról, törlőkendőkről és egyéb tisztálkodási cikkekről.

Ha otthon marad valami, ne essünk pánikba! A felejthetetlen nyaralás kulcsa a rugalmasság!

Gyógyszerek és egészségügyi termékek

Mindig érdemes becsomagolni egy kis gyógyszertárat, amelyben vannak alapvető gyógyszerek, kötszerek, lázcsillapítók, ragtapaszok és egyéb, a családi preferenciáknak megfelelő egészségügyi termékek. Ha bizonytalanok vagyunk, érdemes tanácsot kérni a háziorvostól vagy gyógyszerészektől, hogy melyek azok a készítmények, amelyeket érdemes magunkkal vinni akut probléma esetén.

Strandfelszerelések

Ha a nyaralás strandon vagy vízparton zajlik, akkor gondoljunk a strandfelszerelésekre. Tartozhatnak ide például törölközők, játékok, strandlabdák, fényvédőkrémek, napernyők, hűtőtáskák az italoknak és harapnivalóknak stb.

+ TIPP: Legyen szó úszógumiról, karúszóról, mellényről, a gyerekeknek mindig életkoruknak megfelelő biztonságtechnikai eszközt válasszuk pancsoláshoz! Ne hagyjuk a gyermekeket egyedül! Legbiztonságosabb az állandó szülői felügyelet a pancsolóban és a mély vízben egyaránt.

Forrás: Getty Images (Jackyenjoyphotography)

Ruhák és fürdőruhák

Gondoskodjunk megfelelő mennyiségű ruháról és fürdőruháról minden családtag számára. Figyeljünk az időjárási körülményekre és a tervezett tevékenységekre is. A könnyű és kényelmes ruházat előnyös lehet a nyári melegben. De egy vékony kabátka is jól jöhet a nyári éjszakákra.

+ Tipp: Édesanyaként magadra is gondolj! Hajlamosak vagyunk a háttérbe szorítani magunkat, de hidd el, egy új nyári ruha, egy csinos fürdőruha sokat tud lendíteni a közérzeteden!

Szórakoztató eszközök esőnapra

Biztosítsunk szórakoztató eszközöket a gyerekeknek, hogy elüthessék az időt a csendespihenők alatt vagy a nem várt esőnapokon.

Pénz és fontos dokumentumok

Ne felejtsük el magunkkal vinni az iratokat (útlevelek, személyi igazolványok, EÜ. kártyák), bankkártyákat és készpénzt is, amire szükségetek lehet a nyaralás alatt.

+ Tipp: Készítsünk az iratokról egy fénymásolatot. Az ördög nem alszik! Jobb felkészülni minden eshetőségre!

Fontos megjegyeznünk, hogy ez csak egy ajánlás. Mindig a saját igényeink és a családunk szükségletei alapján alakítsuk ki a bevásárlási listát. Tervezzünk előre, így könnyebb lesz felkészülni és élvezni a családi nyaralást.