A wifi erősítése alufóliával: kipróbáltuk, így a legerősebb a hatás

Borítókép: A wifi erősítése alufóliával: kipróbáltuk, így a legerősebb a hatás Forrás: Praveen kumar Mathivanan/Unplash
Az internethasználat elengedhetetlen a mai világban, hiszen szükséges a munkánkhoz, az életünk minden területéhez. Éppen ezért a gyenge wifi jel rendkívül frusztráló lehet, pláne akkor, ha otthonról dolgozunk. Természetesen az internet népe erre a problémára is számos rendkívüli ötlettel állt elő. Például számos online forrás javasolja az alufólia használatát a wifi jel erősítésére, de vajon ez a trükk valóban működik? Cikkünkben megvizsgáljuk, hogy az alufólia valóban erősíti-e a wifi jelet, és ha igen, akkor hogyan.

Wifi erősítése alufóliával?

Nos, nem tétlenkedtünk, kipróbáltuk, hogy az amúgy gyenge, állandóan jelt vesztő wifi, mely a teraszig soha nem hajlandó kiérni, hogyan teljesít akkor, ha alufóliával van bebugyolálva. A teszt roppant egyszerű volt, hiszen az eddigiekben hiába próbáltam a teraszról dolgozni, elképzelhetetlen volt, hogy a laptopom képes legyen fogni a jelet. Ez annak is köszönhető, hogy a 90 m²- es lakás hosszában terjeszkedik, és a wifi a terasztól legtávolabbi pontján helyezkedik el, így még a legerősebb verziók sem tudták az eddigiekben megoldani ezt a problémát. Így egyszerű dolgom volt, megpróbáltam életemben először a teraszról dolgozni. Az eredmény pedig még számomra is meglepetést okozott.

Valóban működik?

Meglepő módon az alufóliával borított router által kibocsátott wifi jel erősebb volt, ugyanis valóban kiért a teraszra, ezt ezelőtt soha nem gondoltam volna. Ráadásul nem akadozva, hanem akár egy hosszabb videót is le tudtam játszani, méghozzá gond nélkül. A lakáson belül pedig először tapasztaltam, hogy a távolabbi pontokon sem akadozik a wifi, sőt kifejezetten gyorsan működik az internet. Elképesztő!

Forrás: KATRIN BOLOVTSOVA/Pexels
Nem hittük, de valóban működik a wifi erősítése alufóliával.

Hogyan működik?

Ez vélhetően annak tudható be, hogy az alufólia elektromágneses hullámokat tükröz vissza, beleértve a wifi jeleket is. A fólia megfelelő elhelyezése fókuszálhatja a wifi jelet egy adott területre, ezáltal erősítve azt. Ezentúl fontos megjegyezni, hogy:

  • Az alufólia használata nem mindig javítja a wifi jelet.
  • A hatékonyság a fólia elhelyezésétől, a router típusától és a környezettől függően változik.
  • Az alufólia használata befolyásolhatja más elektronikus eszközök működését is.
  • A wifi jel erősítésének jobb módjai is léteznek, mint például egy wifi extender használata, de persze ezt is érdemes kipróbálni.

Az alufólia használata a wifi jel erősítésére hatékony lehet, de nem garantált. Ha gyenge wifi jellel küzdesz, érdemes kipróbálni az alufóliát, de ne feledd, hogy ez csak ideiglenes megoldás lehet. A wifi jel tartós javításához érdemes megfontolni egy wifi extender vagy egy új router vásárlását. Azonban tény, hogy egy próbát mindenképpen megér ez a módszer.

Az alábbiakban pedig 6 olyan veszélyes dolgot hoztunk, amit ne csinálj, ha nyilvános wifit használsz!