Forró és finom, akárcsak a nagymamádé: 5 leves recept nem csak hétvégékre
Mióta eszemet tudom, a hétvégi ebédekhez hozzátartozott a gőzölgő leves. Mai napig nagy „leveses“ vagyok, és igyekszem most már én magam is a lehető legtöbbször levest tálalni a családomnak. Persze nem mondom, hogy minden hétvégén sikerül, mert néha örülök, ha egy főfogás összejön. Mindenesetre tény, hogy a levesnek számos pozitív hatása van: sok értékes tápanyagot tartalmaz (mondjuk, nem a cukros gyümölcsleves), és a napi folyadékbevitelhez is hozzájárul.
A folyadékfogyasztás miatt gyerekeknek különösen ajánlott, mivel ők hajlamosak egyébként is kevesebbet inni, mint kéne, főleg télen. A végeredmény szempontjából viszont teljesen mindegy, hogy kortyolva vagy kanalazva jut be a szervezetükbe a folyadék. És hát a húsleves amúgy is vonzóbb egy pohár víznél, szóval érdemes főzőcskézni.