7 híres film, amit Magyarországon forgattak – Akár te is találkozhattál a szereplőkkel!

Borítókép: 7 híres film, amit Magyarországon forgattak – Akár te is találkozhattál a szereplőkkel! Forrás: Unsplash / Lisanto
Az utóbbi években gyakran hallhattunk híreket azzal kapcsolatban, hogy világhírű sztárok látogattak el hazánkba egy-egy forgatás erejéig. De vajon mitől olyan vonzó forgatási helyszín Budapest, és mely filmekből láthatjuk viszont? Utánajártunk!

A tavalyi évben Adrien Brody mellett Johnny Depp és Benedict Cumberbatch is Magyarországon forgattak, de korábban a Dűne című film forgatásakor Zendaya és Timothée Chalamet is Budapesten jártak.

Nemrégiben pedig azzal kapcsolatban röppent fel a hír, hogy 2024 márciusától Rami Malek és Russel Crowe is Magyarországon forgatják a legújabb filmjüket.

A sokarcú Budapest

Bár a forgatások hazánkban zajlanak, a vásznon sok esetben sajnos nem a magyar fővárosként láthatjuk viszont Budapestet. Szeretett városunk alakította már Londont és Párizst is a filmvásznon, de sok esetben Berlin vagy Moszkva szerepében tetszeleg.

A kémfilmek városa

Sőt, Budapest gyakran szolgált kémfilmek helyszínéül is. Emlékeztek még a 2001-es Kémjátszma című filmre, amelyben Robert Redford és Brad Pitt is szerepelt? A filmet London, Marokkó és Berlin mellett Budapesten is forgatták, így több olyan magyar színész is kisebb szerepet kapott a produkcióban, mint Szervét Tibor vagy Csuja Imre.

2018-ban Budapesten zajlott A kém, aki dobott engem című film forgatása is Kate McKinnon és Mila Kunis főszereplésével. Bár ebben a filmben csak pár jelenetben láthattuk viszont tényleg Budapestként a magyar fővárost, viszont egy egészen különleges produkció vitte a hírünket a nagyvilágban. Kate McKinnon Jimmy Fallon showműsorában mesélt a forgatáson szerzett élményeiről. Mint kiderült, a hazánkban töltött idő alatt az Animal Cannibals Józsefváros című slágerének egy részét is megtanulta, amit a műsorban elő is adott.

Ha kíváncsi vagy rá, hogy melyek azok a filmek, amelyeket szintén Budapesten forgattak, nézd végig őket a galériában!