Még a fehérneműn és fogkefén is osztozik ez az ikerpár

Borítókép: Még a fehérneműn és fogkefén is osztozik ez az ikerpár Forrás: Vivien Killilea / Stringer / Getty Images
„Az ikertestvér nem egyszerűen egy testvér. Ha ikrek vagytok, az olyan, mintha ugyanaz az ember lennétek, csak két külön testben” – vallja Kennedy Mason, aki ikertestvérével, Morgannel élete minden részletét megosztja.

Az egypetéjű ikrek hasonlósága nem merül ki annyiban, hogy első ránézésre nem lehet őket megkülönböztetni, hiszen a genetikai állományuk is majdnem 100%-ig megegyezik. A legfrissebb kutatások igazolták ugyan, hogy azért aprócska eltérések kimutathatóak génmutációk szintjén, illetve az ujjlenyomatuk sem ugyanolyan, mégis kísérteties az egyezés. Nem véletlenül, hiszen az egypetéjű ikerpárok ugyanabból a megtermékenyített petesejtből, vagyis zigótából születnek. A genetikai hasonlóság miatt régóta foglalkoztatja az orvostudományt az egypetéjű ikrek fejlődése, élete, de a biológiai és fizikai aspektusok mellett az ikerpárokat összekötő lelki kapcsolat is nagyon érdekes.

Forrás: Anna Webber / Getty Images
Kennedy és Morgan kiskoruk óta mindent megosztanak egymással.

Közös kassza, közös otthon

A legtöbb egypetéjű ikerpár között sokkal erősebb kötelék alakul ki, mint a sima testvérek vagy akár a kétpetéjű ikrek között. Kennedy és Morgan Mason kapcsolata azonban még az egypetéjű ikrek között is figyelemre méltó, mert szinte elválaszthatatlanul élik mindennapjaikat. A 23 éves testvérpár nem öltözik ugyanolyan szettekben, nem egyforma a frizurájuk és sminkjük, de megosztják egymással mindenüket. Tényleg mindenüket: a pénzüket, a ruháikat, beleértve a fehérneműket is, a szépségápolási termékeket, még a fogkeféjüket is, a pandémia idején pedig egy ágyban aludtak.

Ezek után nem meglepő, hogy Kennedy és Morgan a mai napig együtt élnek, és eszük ágában sincs addig külön költözni, amíg megházasodnak és családot alapítanak. De mint mondják, talán még azután is egy fedél alatt laknak majd, mert el sem tudják képzelni az életüket a másik nélkül. Azt viszont gyakran hangoztatják TikTok- és Instagram-oldalukon, hogy csakis olyan valaki lehet a választottjuk, akit az ikertestvérük jóváhagy.

Akik még a szerelmüket is megosztják egymással

Anna és Lucy Decinque pedig még a Mason-ikreken is túltesznek, mivel az ausztrál páros még a vőlegényükön is osztozkodik. Mindketten egy Ben Byrne nevű férfiba szerelmesek, és hárman élnek együtt 2012 óta. Bár Ausztráliában tiltott a poligámia, így hivatalosan nem tud a trió összeházasodni, ez nem tántorítja el őket a céljuktól, hogy közösen, egy boldog családként éljenek együtt.

Anna és Lucy mindig kínosan ügyelnek rá, hogy teljesen ugyanúgy nézzenek ki (a fodrászuknak például centivel kell lemérnie, hogy ugyanolyan hosszúra vágja a hajukat), és egyszerre szeretnének teherbe is esni, természetesen mindketten Bentől. Szerepeltek már a TLC Extreme Sisters című műsorában, és büszkék rá, hogy ők „a világ leghasonlóbb ikrei”.

Galériánkban olyan ikerpárokat mutatunk, amik mindketten sikeres művészek lettek!