20 meglepő tény kedvenc karácsonyi filmjeidről: ezt biztosan nem tudtad a Reszkessetek betörőkről!

Borítókép: 20 meglepő tény kedvenc karácsonyi filmjeidről: ezt biztosan nem tudtad a Reszkessetek betörőkről! Forrás: Disney+
Az ünnepi időszakban a karácsonyi filmek különleges helyet foglalnak el szívünkben. Azok a klasszikus történetek és ikonikus karakterek, amelyek évtizedek óta örökítik meg az ünnepi hangulatot a filmvásznon, évről-évre újra és újra visszahozzák a meghittség és öröm érzését. Talán már megszámlálhatatlanul sokszor láttad a kedvenceidet, de vajon ismered-e ezeket a meglepő tényeket a filmek mögött?

Még a legelszántabb karácsonyifilm-fanatikusoknak is tartogatnak felfedezni valókat a lenti tények. Kezdve attól, hogy mi inspirálta a mesekönyvek karaktereinek életre keltését, egészen a cameókig, amelyeket még a 10. megtekintéskor sem vettél észre. Készülj fel arra, hogy a következő percekben olyan részleteket fedezz fel, amelyek még a jól ismert klasszikusokat is új megvilágításba helyezik majd, és garantáltan fokozzák az ünnepi filmnézés élményét.

Induljunk el egy izgalmas utazáson a kedvenc karácsonyi filmek rejtett kulisszái mögé, és ismerjük meg azokat a meglepő tényeket, amelyek talán még a legnagyobb rajongóknak is ismeretlenek maradtak!

Forrás: Universal Pictures/Wikipédia

Nézzük, hátha tudunk valami újdonságot mutatni nektek, a karácsonyi filmek területén!

1. Az Igazából szerelem már 20. éve számít kihagyhatatlan filmnek az ünnepek alatt. Idén még a mozik vásznán is megtekinthetjük újra. Arra biztosan emlékszel, hogy az Oscar- és Golden Globe-díjas Emma Thompson a filmben azt a Karent alakítja, akinek karácsony közeledtével kell rájönnie, hogy a férjének, Harrynek (Alan Rickman) viszonya van, miután a kabátzsebében elrejtve talál egy nyakláncot.

Azt észrevetted az évek alatt, hogy Emma Thompson testpárnát hordott az Igazából szerelem forgatása közben, hogy kicsit husibbnak tűnjön?

2. És azt gondoltad volna, hogy a forgatás Emma Thompson karácsonyi filmes listáján nem szerepel az Igazából szerelem?

3. Dr. Seuss Hogyan lopta el a Grincs a karácsonyt című könyvének filmes változata mindannyiunk kedvence! Maga a történet is bemászik az ember bőre alá, de Jim Carrey alakítása zseniális, el sem tudjuk képzelni, hogy ki más alakíthatná a zöld lény szerepét. Gondoltad volna, hogy Carry együtt dolgozott egy CIA-szakemberrel, aki ügynököket képzett ki a kínzások túlélésére, hogy átvészelje a fájdalmas sminkfolyamatokat?

4. A sasszemű nézők észrevehetnek egy rejtett Miki egér logót, amikor a Télapu szereplői, Scott és Charlie szánon haladnak el a Hold mellett. Te láttad?

5. 1990. november 16-án, azaz 303 évvel ezelőtt debütált a Reszkessetek, betörők! az amerikai mozikban. John Candy komikus naptára annyira sűrű volt abban az időben, hogy csupán egyetlen nap volt szabad a naptárában, így az összes Reszkessetek betörők! jelenetét egyetlen hosszú, 23 órás forgatási nap alatt forgatta le.

A további meglepő tényekért kattints galériánkra!