6 lakásdekorációs tipp, hogy az ünnepek után is megtartsd a téli hangulatot otthonodban

Borítókép: 6 lakásdekorációs tipp, hogy az ünnepek után is megtartsd a téli hangulatot otthonodban Forrás: Canva (KatarzynaBialasiewicz)
A karácsonyi ünnepek mindig nagy népszerűségnek örvendenek, hiszen a családi összejövetelek és a szeretetteljes együtt töltött idő alatt a házak és lakások ünnepi díszbe borulnak. Ilyenkor mindenki a legkülönfélébb módon dekorálja otthonát. Az ünnepek elteltével azonban, egy idő után a hagyományos kiegészítők lekerülnek az ablakokról, ajtókról, asztalokról és egyéb helyekről a lakásban. Ekkor pedig általában visszatér a klasszikus otthoni berendezés.

Természetes, hogy amikor beköszönt az újév, egyre inkább az elkövetkezendő napok mókuskerekére fókuszálunk, ennek függvényében jókedvünk és lelkesedésünk kicsit alábbhagyhat. Az ünnepek végeztével lebontjuk a fenyőfát, eltesszük a karácsonyi dekorációkat, a meghitt hangulat elszáll, és kénytelenek vagyunk visszarázódni a dolgos hétköznapok sűrű forgatagába.

Ilyenkor az ember hajlamosabb lehangolttá válni, mert hát hiába jön el a tervekkel és újévi fogadalmakkal teli következő év, melyet mindig mindenki tiszta lappal kezdhet, mégis az ünnepi hangulat végeztével magunkat és otthonunkat is kicsit üresnek érezhetjük. A keletkezett űrt azonban könnyedén kitölthetjük, ezáltal maximális energiával felvértezve futhatunk neki az újévnek, ha életterünket egyedi és meghitt lakásdekorációkkal dobjuk fel.

Forrás: Canva (Kristen Prahl)

Engedd szabadjára képzeleted és folytasd a karácsonykor megkezdett téli hangulat felelevenítését néhány egyszerű kiegészítővel, melyek garantáltan veled lesznek a hűvös hónapok teljes időtartama alatt. Kis leleményességgel és némi kreativitással könnyedén megtarthatod a téli vidám hangulatot otthonodban.

Meleg fényforrások, rusztikus berendezés – csak néhány azon praktikák sorából, melyek garantáltan feldobják a hangulatot, hogy a januárt és a februárt ne szürkén és lehangoltan töltsd. Mindezeknek köszönhetően tavaszig garantáltan otthonosan és melegben érezheted magad a négy fal között.

Íme 6 lakásdekorációs tipp, melyek hozzájárulhatnak jókedvedhez és komfortérzetedhez a téli hónapokban is!

1. Teremts meghitt fényáradatot!

A sötét és a hideg legjobb ellenszere a melegséget árasztó fény. Ügyelj rá, hogy otthonodban melegfényű izzók legyenek a lámpatestekben, melyek kellemes légkört teremtenek. Ne pakold még el a karácsonyi égősorokat; rögzíts fényfüzért a konyhaablakra, hogy a főzés központi helyszínén is téli fényáradatban ússzon otthonod.

A folytatásért kattints a lenti galériára!