5 ünnepi ital, ha nem egy pohár borral koccintanál az ünnepi asztalnál

Borítókép: 5 ünnepi ital, ha nem egy pohár borral koccintanál az ünnepi asztalnál Forrás: Getty Images
Karácsonykor a mesés ételeken túl finom borok vagy akár pezsgő is gyakran a menü részét képezik, de miért ne koccinthatnál valami igazán különleges itallal ezen az ünnepélyes napon? Összegyűjtöttük a legizgalmasabb karácsonyi italkülönlegességeket!

Persze, nem muszáj alkoholt fogyasztanod ahhoz, hogy ünnep italokat varázsolj az asztalra, ezért olyan recepteket válogattunk össze, amelyek alkohollal, de akár anélkül is szuperül működnek. Legyen az egy cukros csodaital, egy frissítő gyümölcsös finomság a karácsony színeibe bújva vagy egy jól ismert koktél karácsonyi köntösben, mi mindenre gondoltunk.

De mielőtt megmutatjuk a kedvenceinket, lássuk, mit érdemes tudnod, ha rád kerül a sor a karácsonyi köszöntőnél, legyen az egy karácsonyi céges vacsorán, baráti összejövetelen vagy családi ebéd során.

Hogyan lehet tökéletes a köszöntőd?

Minden az időzítésen múlik!

A köszöntőt általában az étkezés előtt érdemes mondani, de előfordulhat, hogy az esemény során később kerül rá sor. Ha te vagy a házigazda, mindenképpen az ebéd vagy vacsora előtt mondd el a köszöntődet!

Finoman hívd fel magadra a vendégek figyelmét!

Kisebb társaságban nem szükséges a pohár szélét kocogtatnod az evőeszközzel, ahogy a nagyobb rendezvényeken megszokhattuk, bőven elég, ha a szoba közepén vagy az asztalnál állva felemeled a poharad, és ezzel jelzed a vendégeknek, hogy tószt következik.

Légy őszinte!

Ha szeretnéd, hogy komolyan vegyenek, ne bújj álcák mögé, és mindig az őszinte érzéseidet és élményeidet foglald a tósztba. Mi más lehetne tökéletes alkalom ennél, mint a szeretet ünnepe?

Forrás: Getty Images
Karácsonykor nem csak pezsgővel vagy borral lehet koccintani, tudunk pár szuper alternatívát.

Legyél tömör, kedves és humoros!

Fontos megtalálni a tökéletes egyensúlyt a megfelelő hossz és a humorosság kapcsán. Két percnél semmiképpen se legyen hosszabb a köszöntőd, hiszed az étkezés megkezdése előtt már mindenki tűkön ülve várja, hogy megkóstolhassa a karácsonyi falatokat. Ne feled, üres gyomorral a vicceid sem ütnek akkorát!

Csak kreatívan!

Ha ismered a célközönséget, akiknek a tósztot szánod, egy kedves kis utalás vagy szállóige a közös élményekkel kapcsolatban csodákra lehet képes, amellyel az egész ebéd vagy vacsora további hangulatát is meghatározhatod.

Most pedig nem maradt más hátra, mint kiválasztani a kedvenc karácsonyi italod a galériából, és elkészíteni az ünnepi ebédhez vagy vacsorához. Egészségedre!