Adj bele apait-anyait! Mi alapján vásárolnak ajándékot a nők és a férfiak?

Borítókép: Adj bele apait-anyait! Mi alapján vásárolnak ajándékot a nők és a férfiak?
A Játékidő a REGIO JÁTÉK és a Mesélj, Anyukám! közös podcast-sorozata, melyben hónapról hónapra, adásról-adásra a játékok csodálatos világát járjuk körbe. Ez az adás egy rendhagyó epizód: műsorvezetőnk, Endrész Timi a férjét csábította be a stúdióba, hogy kiderüljön, mi alapján választanak ajándékot a férfiak és a nők!

A REGIO JÁTÉK és a Mesélj, Anyukám! közös podcast-sorozata, a Játékidő a múlt évben nyolc epizóddal indult. Ebben az évadban 12 részen keresztül járjuk körbe a játékok csodálatos világát vendégek és szakértők bevonásával. Újdonság, hogy vlogcasttá alakultunk: idén már videófelvételen keresztül is beleshetnek a kedves hallgatók a stúdióba.

A második évad nyolcadik epizódja

Az ajándékozás különböző alapokon történhet a nők és a férfiak részéről. A nemek közötti különbségek általában társadalmi, kulturális és egyéni tényezőkön (mint például a saját gyermekkor meghatározó emlékei) alapulnak.

A férjemmel közel 15 éve alkozunk egy párt. Egy 4 éves kisfiú és egy 7 éves kislány szülei vagyunk. Ünnepek előtt mindig rácsodálkozom, hogy mennyire különböző módon látjuk azt, hogy minek örülnének a gyermekeink, mennyire különböző dolgok után nyúlunk a játékboltban. Ezt a különbséget nem csak a mi párosunknál észleltem. Egyszerűen máshogy működik a női és a férfi agy: a nők a Vénuszról, a férfiak a Marsról jöttek.

Épp ezért egy kihívásra invitáltam Elődöt: elmentünk egy REGIO JÁTÉK üzletbe, fogtunk egy-egy kocsit, és egy előre megbeszélt összegkeretig bevásároltunk a gyerekeknek ajándékot, hogy aztán a stúdióba érve meggyőzzük egymást az döntésünkről.

Mi alapján választ egy férfi, és mi alapján választ egy nő ajándékot?

Felfedezhető néhány általános különbség:

Érzelmi szempontok: Nők gyakran érzelmileg orientáltabbak, és hajlamosabbak az ajándékozás során az érzelmi kapcsolatok erősítésére.

Praktikus szempontok: Férfiak gyakran praktikusabbak lehetnek az ajándékválasztás során. Ők lehet, hogy inkább olyan dolgokat preferálnak, amelyek hasznosak vagy funkciónálisak, és amelyek megfelelnek a célnak.

De nem szeretnénk minden tanulságot lelőni!

Az új podcast-epizódot akár már most rögtön itt (alább) vagy Google Podcasts-on, Apple Podcast-on, esetleg a Spotify-on keresztül is meg tudjátok hallgatni!

Az adásban megjelenő kedvenc játékunk

Fogj egy műanyag palackot és készíts egy elemes tornádógépet! A 4M tornádó tudományos készlet egy alapot tartalmaz, amire csak egy vízzel töltött palackot kell raknod, és már tanulmányozhatod is a szobádban ezt a félelmetes természeti jelenséget! A alapban először össze kell állítani a szerkezetet, a villanymotorra rá kell erősíteni a propellert, össze kell csavarozni, végül elemeket kell beletenni. A 4M tornádó tudományos készlet ha már használatra kész, csak be kell kapcsolnod, és az üveg belsejében kialakul a látványos jelenség. Figyeld meg a pörgő tornádót, és jegyezd fel érdekes észrevételeid! A 4M tornádó tudományos készlet játék 2 db AA ceruzaelemmel működik, a csomagolás az elemeket tartalmazza.

A Játékidő második évadának beszélgetéseit már videós formátumban is megnézheted, a második adásról készült felvételt akár most rögtön: