8 kedvenc filmes klasszikus, amiben a jókislány és a rosszfiú egymásba szeretnek

Borítókép: 8 kedvenc filmes klasszikus, amiben a jókislány és a rosszfiú egymásba szeretnek Forrás: Unsplash / Alejandra Quiroz
Talán nem véletlen, hogy a kedvenc filmjeink egyik klasszikus kiindulópontja, hogy a főszereplők ki nem állhatják egymást. A szereplők közti feszültség és dinamika számos vicces, vagy olykor szívszorító jeleneteket szülhet. De végül a legtöbb esetben a jól bevált forgatókönyv érvényesül: a jókislány beleszeret a rosszfiúba.

Azt mondják, nagyon vékony a határ a szeretet és a gyűlölet között, és a mozivásznon egyértelműen szeretnek játszani azzal, hogy milyen esetekben, és minek a hatására billenhetünk át az egyik oldalról a másikra.

Azzal vitatkozni lehetne, hogy mennyire életszerűek ezek a filmek, de az egyértelmű, hogy a téma nem csak a filmek terén számítanak kifejezetten népszerűnek, a könyves piacon a haters to lovers tematikájú könyvekben is egyre kiemeltebb szerepet kapnak.

Nézzünk pár filmes klasszikust a témában!

10 dolog, amit utálok benned

Egy igazi klasszikus a ’90-es évek végéről, mely Heath Ledger tragikus halála óta talán még jobban felértékelődött. A film már a címében sem rejti véka alá, hogy a gyűlöletből szeretet téma körül mozog, amelyben Julia Stiles és Heath Ledger kerülnek egymáshoz egyre közelebb. Ki ne emlékezne a jelenetre, amikor a lány egy versben fogalmazza meg érzéseit a sráccal kapcsolatban? Nekem egyértelműen az a kedvenc részem – és szerintem nem vagyok egyedül ezzel.

Forrás: Imdb.com
Egy igazi klasszikus: 10 dolog, amit utálok benned

Alkonyat

Tipikus példa, amikor a lány nem is egy srácba szeret bele, hanem két fiú között vacillál. Viszont az Alkonyat-univerzum különlegessége abban rejlik, hogy sokáig nem is igazán lehet megállapítani, hogy ki a jó vagy a rossz. A legtöbb esetben szörnyetegként ábrázolt vámpírok egy része ugyanis ebben a filmben kifejezetten pozitív szereplőkként jelennek meg. Így nem csoda, hogy a főszereplő, Bella vívódik a helyes és titokzatos vámpírfiú és a legjobb barátja között, aki szintén nem mondható egy átlagos srácnak. Az Alkonyat-filmeket lehet szeretni vagy nem szeretni, egy biztos, a mai napig sokakat magával ragad a könyvsorozat és a filmek hangulata.

Kíváncsi vagy rá, hogy melyek a kedvenc filmjeink a témában? Nézd végig a galériában!