A legjobb krimik késő tavaszra: izgulj a zöldellő fák alatt!

Borítókép: A legjobb krimik késő tavaszra: izgulj a zöldellő fák alatt! Forrás: pexels/Maisie Kane
A bűnregény a népszerű irodalom egyik legfontosabb műfaja, ami több mint 100 éve folyamatosan sikeres, jelenleg is virágzik, ráadásul egyre sokszínűbb lesz, és egyre több variációt hoz létre.

A krimi széles közönség számára vonzó műfaj, olvasói általában elit és populáris irodalmat egyaránt fogyasztanak, és – talán nem meglepő – leginkább a nők forgatják.

A krimi a legkiválóbb esti szórakozás – a hivatalból is állandóan olvasó Babits Mihály általában detektívregénnyel zárta a napot -, igazi fejtörő, remek logikai játék. Válogatásunkban néhány újdonságot ajánlunk nektek, hogy ne csak a zord téli estéken, hanem a vidám, mozgalmas verőfényben se maradjatok izgalmak és rejtélyek nélkül!

Jørn Lier Horst: A Katharina-kód

Régi ismerősünk, William Wisting nyomozó újra előkaparja a sok éve eltűnt Katharina Haugen ügyét, ami annak idején alaposan felzaklatta a környéket, és örökre megoldatlan maradt. Mostanáig…. A nő férje, Martin Haugen újra a figyelem középpontjába kerül, miközben új ember érkezik a rendőrségre a Kripos nyomozója, Adrian Stiller személyében. Természetesen Line, Wisting bűnügyi újságíró lánya is az esemény sűrűjébe keveredik, így minden adott lesz egy izgalmas, feszült krimihez.

Juan Gómez-Jurado: A Vörös Királynő

A spanyolok újabb neurotikus zsenit adtak a bűnregény-világnak: Antonia Scott a világ egyik legokosabb embere, de természetesen halmozottan problémás eset. Amikor egy gazdag családból származó tinédzsert meggyilkolnak, kénytelen összefognia a kegyvesztett zsaruval, Jon Gutiérezzel, hogy megoldják a sorozatgyilkosságnak tűnő ügyet. A fordulatos és tempós, később trilógiává bővülő krimi-thrillerből sikeres tévésorozatot is készítettek.

Galériánkban további négy körömrágatóan izgalmas regényt találsz!