A levestől a salátáig: 6 hűsítő finomság, amit dinnyéből készíthetsz
A dinnyét mintha csak azért teremtették volna, hogy elviselhetőbbé varázsolja a kánikulát, hiszen magas víztartalmánál fogva remek szomjoltó, édes íze megunhatatlan, ráadásul értékes ásványi anyagokkal és vitaminokkal tölti fel testünket. Kiváló vesetisztító, erősíti a körmöket és az érfalakat, sőt tulajdonképpen az egész immunrendszert, valamint támogatja a szív működését is. Ráadásul fogyókúra idején is bevethető nasi, hiszen például a görögdinnye 100 grammja átlagosan csupán 30 kalóriát tartalmaz.
A görögdinnyének és a sárgadinnyének is számtalan fajtája kapható, vagy akár saját kertben is termeszthető. Még nagyjából egy hónapig élvezheted ezt a nyári gyümölcsöt, mert augusztus végére általában leteremnek a dinnyék, hiszen melegkedvelő növények, a hűvösebb éjszakákat már nem szeretik. Addig viszont érdemes minél többet fogyasztani belőlük. Talán nem is gondolnád, de a dinnye is sokoldalúan felhasználható a konyhában, még akkor is, ha kifejezetten főzni belőle nem szoktak, hiszen magas víztartalmánál fogva hőkezelés után nem sok maradna belőle.