Ez a szezonális gyümölcs ragyogóvá teszi a bőrt és a rák kockázatát is csökkenti: ezért ajánlott a fogyasztása
A görögdinnye fogyasztásának számtalan jótékony hatása van. Többek között vízhajtó tulajdonságáról is ismert, de ezentúl vesetiszító és vitamindús is, ugyanis gazdag C-, A-, B1-, B3- és B6-vitaminban, amelyek jót tesznek a bőrnek, a körmöknek, sőt az érfalaknak is, valamint hozzájárulnak az immunrendszerünk egészséges működéséhez. Ezentúl magnézium- és káliumtartalma támogatja a szív egészségét, ezentúl csökkentheti a vérnyomást és a koleszterinszintet.
Fogyókúrázóknak kis kiváló választás lehet
Ezentúl fogyasztása kifejezetten ajánlott fogyókúra esetén is, mivel 100 grammjában mindössze 30 kalória található, illetve szénhidrát- és zsírtartalma is abszolút elenyésző. Azonban köszönhetően magas rost- és víztartalmának nem csupán hidratál, hanem hosszú időre el is telít. Sőt, segít csökkenteni a testhőmérsékletet is, nem véletlen, hogy a nagy melegben annyian szeretik, kívánják az adott gyümölcsöt.
Különös előnye, hogy nagyon változatosan készíthetjük el: készíthetünk belőle turmixot, felturbózhatjuk vele a gyümölcssalátánkat, a joghurtunkat vagy a zabkásánkat, de önmagában fogyasztva is isteni élményt nyújt.
Magas víztartalmának köszönhetően segít kitakarítani a káros anyagokat a szervezetből, hidratálásnak köszönhetően segít elpusztítani a káros anyagokat, ezentúl a bőrt is megfelelően hidratálja.