Európában ezekben a fővárosokban aludhatsz a legjobban: Budapest vajon jól szerepelt?

Borítókép: Európában ezekben a fővárosokban aludhatsz a legjobban: Budapest vajon jól szerepelt? Forrás: Liudmila Chernetska/Getty Images
Gondolkoztál már azon, hogy hol lehet egész Európában a legjobban aludni éjszaka? Nos, egy nagyon érdekes kutatás látott napvilágot, ahol azt vizsgálták, hogy melyik fővárosban lehet a legpihentetőbben aludni az éjszaka. Ami pedig különösen érdekessé teszi a kutatást, hogy Budapest is szerepel a listán. Szerinted hányadik helyre került?

Az Online-Bedrooms által végzett tanulmány az Európai Alvási Indexre volt kíváncsi, így kiderítette, hogy melyik fővárosban lehet a legjobban aludni Európában. A rangsort egyébként annak alapján állították fel, hogy milyen magas a fény-, illetve zajszennyezés, továbbá milyen optimálisak az alvási körülmények. Ugyanis az alvás minősége igencsak nagy mértékben függ a környezettől.

Forrás: Ketut Subiyanto/Pexels

A kutatás többek között azért is érdekes, mivel a minőségi alvás elengedhetetlen ahhoz, hogy megőrizzük az egészségünket. Így az is nagyon fontos, hogy mennyire optimális városban élünk ahhoz, hogy ennek érdekében mindent megtudjunk tenni. És nem árulunk el nagy titkot, ha azt mondjuk, hogy egészen jó helyezést értünk el a listán.

Íme 6 főváros, ahol nagyon jót lehet aludni éjszaka!